zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
December 20-án a Harmónia Jazzműhely program keretében Szőke Nikoletta és zenekara koncertezik a Budapest Jazz Clubban.

 

szoke_niki1.JPG

 

 Szőke Nikoletta

 

A 2005-ös Montreux Nemzetközi Jazz Fesztiválon a 30 év alatti énekesek világvetélkedőjén első díjat kapott a magyar énekesnő Szőke Nikoletta, és a közönségdíjat is elnyerte. Niki egyike azon ritka művésznőknek, akit nem csak a közönség, de a szakma is ajnároz. Kétségkívül ő a legnagyobb új énekes tehetség ebben az országban. New Yorkban és Londonban is koncertezett hatalmas sikerrel, de még nagyobb diadalt aratott Japánban, ahol már a negyedik albuma kel el többezres példányszámban.  Budapesten Bobby McFerrinnel duettezett. A dobos kivételével, ugyanazokkal a zenészekkel lép fel nálunk is, mint akikkel meghódította Japánt.

 

 

 

hqdefault_450x253.jpg


Szakcsi Lakatos Róbert 

 

 

A zongorista Szakcsi Lakatos Róbert 1995-től zenei versenyek során nyerte el a kategóriadíjakat – egyebek között a legjobb zongorista és a legjobb szólista díját Krakkóban, valamint a szóló-zongora vetélkedőben az első helyet a 2000-es Montreux-i Jazz Fesztiválon. 2005-ben, az avignoni jazz fesztiválon a Bolla Quartet tagjaként nyerte el a legjobb szólistának kijáró elsőséget. Az ő szóló és trió lemezei szintén Japánban tarolnak.

 

 

 

 

barczs 450x253.jpg

 

Barcza Horváth József

 

Bőgőn Niki férje, Barcza Horváth József, a kiváló bőgősökben bővelkedő hazai jazzélet egyik legjobbja játszik. Könnyeden és melodikusan kezeli hangszerét, kíséretben és szólistaként egyaránt lenyűgöző.

 

 

 

 

CegPIC4164_450x253.jpg

 

Juhász Márton

 

 

A dobos Juhász Márton, aki magyarországi díjnyertes tanulmányai után Londonban, majd a világhírű bostoni Berklee School of Music-ban tökéletesítette tudását, hatalmas amerikai és európai tapasztalattal gazdagodva tért vissza Magyarországra. Saját együttese élén és a Gayer Mátyás Trió tagjaként is óriási sikereket aratott Londonban, ahol egyebek közt a 2011-es novemberi háromnapos fesztivál keretében a legendás Peter Kinget kísérte.

 

 

Belépőjegy: 1400 forint, diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 900 forint, jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes.

Kezdés 20 órakor. A Budapest Jazz Club címe: XIII. Hollán Ernő utca 7. – az egykori Odeon Lloyd Mozi helyén.