zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Yamaha Tyros 5 – a hangszeren egyedül játszani olyan, mintha négyszemélyes előadást adnánk. A Tyros 5-öt a Victory Hangszerüzletben mutatták be.

 

PC050238_NB700.jpg

 

Neumann Balázs - Yamaha billentyűs demonstrátor

 

 

 

Budapest, 2013. december 5. - A Victoria Music Kft. a könnyűzenei üzletében mutatta be a hazai sajtónak a kategóriájában legnagyobb tudással rendelkező Yamaha Tyros 5 performance workstation keyboardját.

 

 

Yamaha Tyros 5

 

A Yamaha Tyros sorozat ötödik generációja zeneszerzéshez, hangszereléshez és előadáshoz egyaránt használható. A modell most először két változatban - 76 és 61 billentyűs kialakításban - jelent meg. A Tyros 5 árnyalt és részletes hangszer hangzást, stúdió minőségű digitális effekteket és élethű stílusokat nyújt.

 

Az idei modell zenekari hangzással és intelligens rézfúvós, szaxofon, fafúvós, húros zenekari vezérlésekkel bír, minden egyes hangot különböző hangszerhez képes hozzárendelni egy akkordban. Például, egy négyes hangzatot játszva, a „SoloQuartet” Ensemble Voice-ot használva, a felső hang az első hegedű lesz, az alatta lévő a második hegedűé, a következő a brácsáé, a legalsó hangot pedig a cselló adja. Gyakorlatilag olyan, mintha egy professzionális hangszerelőnk lenne, aki azonnal átalakítja a játékunkat egy négyszemélyes előadássá.

 

Mindezen felül, további 40 dob és perka alapú Audio stílust találhatunk, új grafikai felületet, és Virtual Circuitry Modeling funkciót, mely pontos reprodukciója az analóg felszerelés klasszikus hangjának.

 

 

Tyros5_image04_700.jpg

 

 

 

 

 

„A Tyros 5 oly mértékben biztosít teljes kontrollt és élethű hangzást a zenésznek, ahogyan ezelőtt hangszer soha nem volt képes.” – mondta Mark Anderson, keyboard divízió marketingigazgató, az amerikai Yamaha Corporation-től - „Annyira valósághű, és olyan elképesztően kreatív eszköz, hogy a zenészek azon fogják kapni magukat, hogy órák óta kísérleteznek, és újabbnál újabb ötleteket próbálnak ki rajta” – tette hozzá Anderson.

 

Először fordul elő, hogy a Yamaha két méretben kínálja a Tyros modellt. A 76 billentyűs modell a valósághű, grand és elektromos zongora hangzás teljes tárházát kínálja, míg a kompakt, 61 billentyűs modell a szállíthatóságot könnyíti meg.

 

Az Organ World funkció az orgona hangzások óriási választékát kínálja, mint a Vintage, Home, Euro, Concert és Theatre orgona stílusok, melyek már egyetlen gombnyomással életre kelnek. Sőt, mi több, a 76 billentyűs modellen a billentyűzet három részre osztható háromkezes orgona előadáshoz.

 

 

Tyros5_700.jpg

 

 

 

 

A zongoristák legnagyobb örömére, a Tyros 5 új Chord Detection Area funkciója segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a jobb kézzel akkordokat játszanak, míg bal kézzel a basszust szólaltatják meg. A további gombfunkciók között találjuk a világzenei válogatásokat, a Cross Fader funkciót és a továbbfejlesztett DSP effekteket.

 

A Tyros 5 76 billentyűs változata kipróbálható és megvásárolható a Victory Hangszerüzletben  1.250.000.- forintos áron.

 

 

 

 

 

 

Victoria Hangszerüzletek

 

A két hangszerüzlet – a Victoria Music és a Victory – a Mammut II. bevásárlóközpont mögött, a Fény utcai Millenáris bejáratával szemben található. Az üzletet 1993-ban alapította Kollár Béla oboaművész. Az üzlet akkoriban a művész lakásában működött, oboa és fagott nádakkal, majd később egyre több saját termékkel foglalkozott; szerszámok a nádkészítéshez, nádtok, hangszertisztító, hangszerhuzat stb.

 

A cég első hangszerboltja 1997-ben Budán, az Ezredes utcában nyílt meg, amely elindította az oboa és fagott hangszerforgalmazást is, és rövid időn belül híres márkák magyarországi képviseletét - Rigoutat, Marigaux, Adler, Mönnig, Ludwig Frank, Walter stb. – kapta meg. Néhány év múlva kínálata fúvós hangszerekkel és azok tartozékaival, majd hárfa, hárfa húr és tartozék választékkal bővült, és megindult a vonós hangszer, húr, tok árusítása is. A vállalkozás ekkor már kinőtte kis üzletét, és 2010-ben Budára, a Fény utcába költözött. Ebben az üzlethelyiségben már helyet kaphattak a billentyűs hangszerek is: zongora, pianíno és ezek digitális modelljei, illetve egy próbaszoba is kialakításra került. Hangszerész műhely is megkezdte működését, ahol hangszerjavítással foglalkoznak.

 

 

PC050233_vic700.jpg

 

 

A Victoria Music klasszikus zenei hangszerüzletének megnyitása után röviddel, a bolt közvetlen szomszédságában nyílt meg a Victory Hangszerüzlet, ahol könnyűzenei hangszerek, gitárok, erősítők, billentyűsök, elektromos vonósok és ütős hangszerek kaphatók. Külön teremben vannak kiállítva a digitális pianínók, az alap modellektől a felsőkategóriás példányokig, ahol ki is lehet próbálni őket.

 

 

 

Háttérinformáció

 

Victoria Music

 

Az adatok, információk forrása a Victoria Music zenebolt. A Victoria Music Buda legszélesebb választékot kínáló hangszerüzlete. A céget 1993-ban alapította Kollár Béla oboaművész. A Victoria Music-ban minden elérhető, ami a zenéléssel kapcsolatos, hangszerek mellett kották és tartozékok, valamint hangszerjavítás is. A hangszerek és tartozékok többsége kipróbálható, kiválasztható és raktárról azonnal szállítható.