zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Tudósítás a Hangfoglalás 2013 Kiállításról az egyik legnagyobb hazai kiállító, az Interton szemével.

 

Stand_400.jpg

 

 

A megjelenés

 

Az idei Hangfoglaláson az audio eszközök mellett nagy hangsúlyt fektettünk a vizuáltechnikára is. Az „A” csarnokba belépve azonnal megkapta a tekintetet a standunk oldalán elhelyezett TV stúdiókba szánt nagyfelbontású (6mm pixeltávolság) LED fal. A standunk elején pedig két keskeny keretű LCD megjelenítő fogadta a látogatókat, melyek rendkívül részlet gazdag képet biztosítottak. Aztán a stand belsejébe érve több különlegesség is ámulatba ejtette a szakértő szemeket. Az egyik, egy 65 colos érintőképernyős kijelző, amely a Yamaha CL3-as pulttal állt összeköttetésben. Már alapjáraton grandiózus kinézete volt az eszköznek, ám amikor kiderült az érdeklődők számára, hogy érintőképernyős is, ujjpárna nem maradt „felavatatlanul”. A másik különlegesség egy doboz volt, amelynek egyik oldala üvegfalúnak tűnt. Aki ezt nem látta élőben a kiállításon, az most biztosan felkiált: „Micsoda!? Ezeknek már egy doboz is különleges!?”. Nos, igen! Ez a „doboz” határozottan az, hiszen valójában egy 22 colos transzparens kijelzőről van szó, amely csak első ránézésre tűnik egy szimpla doboznak. Ám folyamatosan figyelve nagy meglepetést okozott a látogatóknak. Erről pár sorral lejjebb részletesebben is írunk. És szintén ebben a belső térben került elhelyezésre egy 55 colos kijelző, amely a QSC Q-Sys hálózati audio rendszerével állt összeköttetésben és olyan adatokat jelenített meg, mint például az éppen használatban lévő erősítők hőfoka, a bemeneti jelszintek, az előlapi potméterek állása, a kimeneti teljesítmények stb. Szóval szinte mindent, az aznapi időjáráson kívül. Mindegyik megjelenítő márkajelző logóján ugyanaz a három betű köszönt vissza: IVS.

 

 

qsc_o_700.jpg

 

 

 

 

Az űrhajó

 

Standunk alapvetően két részből tevődött össze. Egyszer egy 3 méter széles külső sávból, ahol a hostess lányok és a regisztrációs pult kapott helyet. Ez volt a külső rész, azaz az űrhajónk gravitációs tere. A megfelelő gravitációról az említett hostess lányok is gondoskodtak. A látogatók náluk regisztrálhattak az Interton Magazinra, illetve itt tölthették ki kvízjátékunkat is, melynek keretén belül közel 100 QSC és Interton Egyetem ajándéktárgyat sorsoltunk ki. Szintén a külső peremen űrhajózott velünk a minden évben elmaradhatatlan bár rész is a finom földi sörrel, amellyel később még Darth Vadert is levettük a lábáról. És mielőtt még bárki tántorgó Darth Vaderről vizionálna a Hangfoglalás közepén, csalódást kell okoznunk, ez csak képletesen történt meg. Az űrhajó külső vázát Eurotruss elemek alkották. Az egyik sarokrészhez erősítettük az IVS vonalsugárzót, amely kommunikációs toronyként funkcionált és hívó jeleket küldött suttogó női hang formájában a világűrbe, melyet jelen esetben a sétálótér alkotott. A stand, azaz az űrhajó belső részébe érve balra, egy óriási ablak tárult elénk, amelyen kitekintve egy űrbéli város képe rajzolódott ki. A látogatók itt készíthettek fotókat meglepetésvendégeinkkel, a Star Wars szereplőivel. Szintén itt, az űrhajó belsejében kerültek elhelyezésre a hangtechnikai eszközök. A d&b audiotechnik, a QSC és a Yamaha termékei utaztak velünk. A d&b részlegen az xS és V sorozat elemeit mutattuk be. A legtöbb hangsugárzó a d&b falon kapott helyet, ám a kis 4S modell, egy IVS márkájú transzparens megjelenítőben került elhelyezésre. És itt jön a meglepetés! Ez a megjelenítő első ránézésre egy szimpla doboznak tűnt, melynek az egyik fala üveg. Ám ezen az „üvegablakon” különböző vizuális effektek, infók és videók jelentek meg, futurisztikus látványt kölcsönözve ezzel a „doboznak”, melynek belsejéből kukucskált kifelé maga a hangsugárzó. Ez a technológia merőben új lehetőségeket kínál egy termék bemutatásával kapcsolatban. Most azonban haladjunk tovább.

 

 

 

yamaha pult_n700.jpg

 

 

 

Az űrhajó vezérlőjét a Yamaha CL3-as pult alkotta egy IVS márkájú 65 colos érintőképernyős kijelzővel összekötve, amelyen a CL editor program futott. Hatalmas volt az érdeklődés a csúcspult iránt, mindenki kézbe szerette volna venni az irányítást.

 

Ám a legnagyobb sikert a QSC részleg könyvelhette el. Egymás mellett sorakoztak az aktív (K, KW), és passzív (AD, AP) modellek, és egy iPad segítségével az érdeklődők kiválaszthatták, melyik hangsugárzót szeretnék éppen hallgatni az utazás alatt, ezzel egy nagyon komoly összehasonlító tesztet lehetővé téve. Ennek platformját a QSC Q-Sys hálózati audio rendszer biztosította. Természetesen komoly hangerőkorlát mellett zajlott a „meghallgatás”, hiszen a QSC hangsugárzók maximum hangnyomása egyáltalán nem kompatibilis a világűrben, azaz az „A” csarnokban ilyenkor alkalmazható maximummal. Szinte mindenki, - aki azelőtt nem hallott még egyetlen QSC hangsugárzót sem üzem közben -, megjegyezte, hogy sok jót olvasott már róluk, és nagyon örül ennek a lehetőségnek. A hangsugárzók pedig nem okoztak csalódást. És természetesen itt került bemutatásra az idei kiállítás egyik legnagyobb durranása, a QSC vadonatúj erősítője is.

 

 

 

Darth Vader és a QSC erősítő

 

 

dv_qsc_600.jpg 

 

Aki ellátogatott a 2013-as Hangfoglalásra az tudja, az Interton űrhajójára még egy messzi-messzi galaxisból is érkeztek látogatók. Egy olyan Erő(sítő)t kerestek, melynek minden egyes csatornája külön-külön paraméterezhető, illetve 1 Ohm-ig is illeszthető. Meg is találták, hiszen már a fedélzeten köszönthettük a QSC CXD erősítőjét! Hazánkban csakúgy, mint világszerte, hatalmas publicitást kapott az új erősítőcsalád. Ez annak köszönhető, hogy a QSC egy olyan új technológiát fejlesztett ki, amely segítségével a hangosítással foglalkozó szakemberek merőben új nézőpontból közelíthetik meg az audió rendszerek telepítését és azok tervezését. Ennek alapja a FAST rendszer, melynek működéséről ide kattintva tekinthető meg egy bemutató videó.

 

 

 

 

A dedikálás

 

 

dedik700_n.jpg 

 

Már a Hangfoglalás előtti napokban kaptuk az érdeklődő Facebook üzeneteket a Hooligans rajongóktól, hogy igaz-e a hír, a fiúk valóban dedikálnak-e majd nálunk. Természetesen ezt megerősítettük és a szombati napon már a dedikálás kezdete előtt 30 perccel nagy sor alakult ki a standunk előtt. A Hooligans rajongókat dicséret illeti, hiszen rendkívül kultúráltan zajlott az esemény és mindenki türelmesen kivárta a sorát. A dedikálás apropóját az adta, hogy a zenekar kizárólag QSC színpadi monitorokat használ a fellépésein. Egy korábbi videóban már nyilatkoztak arról, mennyire elégedettek a rendszerrel, illetve milyen pozitív meglepetéseket okozott számukra. Ez a videó ide kattintva tekinthető meg. Ám meglepetést mi is okoztunk a Hooligans tagjainak. A dedikálás közben egyszer csak megjelent Darth Vader két trooperrel és felsorakoztak a srácok mögött. Ezen a ponton robbant a stand, hiszen mindenki szeretett volna egy fotót a srácokkal, hátuk mögött a sötét oldal képviselőivel. Egy pillanat alatt olyan tömeg lett, hogy moccanni sem lehetett. Ám Darth Vader nagyúr nem fitogtatta erejét, türelmesen várt és fürdőzött a vakuk fényében…

 

 

 

 

 A színpad

 

 

 

Szinpad_400.jpg 

 

A „C” csarnokban az Interton színpadon (3-as színpad) a d&b audiotechnik V sorozatú line array rendszere üzemelt. A frontrendszer 12db V8, 4db V12, 12db V-SUB és 4db J-INFRA-ból állt. A monitorrendszert 4db M4 és 2db M6 monitorsugárzó alkotta. Mind a front-, mind pedig a monitorrendszert d&b audiotechnik D12 erősítők hajtották. A rendszer könnyedén beszólta a SYMA C csarnokát. Egy olyan prémium kategóriás hangrendszerről van szó, amelyet hazai környezetben nem sokszor hallhatott még a szakma. A fellépőket igyekeztünk úgy kiválasztani, hogy minél több zenei stílussal be tudjuk mutatni a rendszert. A d&b audiotechnik pedig nevéhez méltóan be is mutatkozott. Egy neves hazai szakember nemes egyszerűséggel ennyit mondott róla: „Életem legjobb koncerthangja!”.

 

 

 

 

 

Köszönet

 

 

kĂśszĂśnet_n700.jpg 

 

Egy remek kiállításon vagyunk túl. Nagyon örülünk annak, hogy standunk kiemelkedő népszerűségnek örvendett. Köszönjük minden látogatónknak a termékeinkkel kapcsolatban mutatott érdeklődést! Találkozzunk a következő Hangfoglaláson is!

 

A kiállításon készült további fotók ide kattintva tekinthetőek meg.

Az Interton honlapja: http://www.interton.hu/retail/