zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Dobbantó-Harapós-Szabadfogású élőzenés tehetségkutató verseny Szarvas 2013-14.

DobbantĂł - A harapĂłs_700_2.jpg

 

 

 

 

Több év kihagyás után ismét országos tehetségkutató versenyt hirdet a szarvasi Granárium-Zebra klub, élőzenét játszó előadóknak. A nagy múltú klub versenyei számos zenekar számára jelentettek ugródeszkát, egyebek közt a Magna Cum Laude első sikerei egyikét itt aratta. Az új versenyben a szervezésben közösséget vállalt a megyében működő You-Klub (Civil Közösségért Alapítvány), illetve stratégiai partnerként közreműködik a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája.

 

A 2013-14-es megméretésre olyan zenekarok, előadók jelentkezését várják, akik hangszeres zenét játszanak, saját dalokat adnak elő, s ezek szövege legalább 70 százalékban magyar nyelvű. A jelentkezés szeptember 25-én indul és november 16-áig tart, így bőven van idejük az érintetteknek elkészíteni azt a két demófelvételt, amit majd a klub weboldalán található jelentkezési űrlaphoz kell csatolni.

 

 

 GranĂĄrium Zebra Klub - Opera_700_2.jpg

 

 

 

Kiss György, a Dobbantó-Harapós-Szabadfogású élőzenés tehetségkutató verseny szervezője elmondta: a fiatal tehetségek felfedezése mellett abban is bíznak, hogy a közönséghez ingyenesen eljuttatott műsorok újra kedvet adnak élőzenés produkciók látogatására.

 

 

A versenyre az interneten keresztül országosan lehet jelentkezni, 2013. szeptember 25-től november 16-ig, két darab demó felvétellel a Zebra Club honlapjáról letölthető jelentkezési lapokon.

 

Jelentkezési lap letöltés 

 

A nevezési díj zenekaronként: 15 ezer forint (csak a bejutott zenekaroknak).

 

Indulási feltételek:

 

− Csak saját szerzeményekkel lehet nevezni, melyeknek szövege 70%-ban magyar kell, hogy legyen

− A zenekarok nem rendelkezhetnek kiadók által terjesztett hanghordozóval (kivétel a szerzői kiadás)
− Stílusirányzatokat nem szabunk meg, egyetlen kikötése van a produkciónak, hogy hangszeres legyen

 

A versenynapokra a belépés ingyenes lesz!

 

1243959_700.jpg

 

A felfedezésre váró zenekarok többek között készpénzt és hangszereket nyerhetnek, de ami talán még vonzóbb lehet, hogy a legjobbak felléphetnek olyan rangos zenei fesztiválon, mint a Hegyalja Fesztivál, illetve a kiválaszott zenekar indulhat a Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató 2014-es döntőjében, ahol 1 000 000.- forintos fődíj vár a győztesre.  A győztesnek egy országos mini klubturnét is szerveznek (Szarvas-Zebra, Kiskunfélegyháza-Rocktár, Székesfehérvár-Paraba, Kapuvár-Shop Stop, Mosonmagyaróvár-Klub Faház, Sopron-Hangár, Szombathely-Végállomás) helyszínekkel.


A tényleges megmérettetés decembertől áprilisig négy elődöntő, illetve egy döntő keretében történik, olyan ismert zsűritagok előtt, mint például Czutor Zoltán (Belmondo), Ágoston Béla (Zuboly), Kovács Krisztián (Fish), illetve Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál szervezője és Andrásik Remo, Újfalusi Gábor a HANOSZ képviseletében.

 

 

Minden aktuális információ a verseny közösségi oldalán https://www.facebook.com/dobbanto?ref=hl illetve a www.zebraclub.hu oldalon elérhető.