zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A Framus & Warwick már második alkalommal rendezte meg a Bass Campet, azaz basszus tábort, jövőre ismét lesz, lehet jelentkezni.

1069159_377178239076584_1293974692_n_resize.jpg

 

 

 

2013. szeptember 2-ától 7-éig került sor a várva várt második Framus & Warwick Basszus Táborra, Németországban Markneukirchenben, a Framus & Warwick cég és a Gitarre & Bass közös rendezésében. Nyolcvan basszusgitár hallgató és tizenhét, világszerte ismert profi bassplayer találkozott, hogy megosszanak egymással mindent, amit a basszusgitárról tudnak. Regi Wooten, Victor Wooten, Lee Sklar, Steve Bailey, Jonas Hellborg, John B. Williams, Victor Brandt, Alphonso Johnson, Antonella Mazza, Andy Irvine, Hellmut Hattler, Wolfgang Schmid, Günther Gebauer és Ove Bosch mint oktatók tisztelték meg jelenlétükkel az eseményt.

 

 

Victor Wooten 2_700.jpg

 

 

A világhírű basszus-varázslók lenyűgöző névsorából következően az öt nap teljes mértékben basszusgitár körül forgott. A 90 perces órák meglehetősen széles tudásanyagot öleltek át, kezdve az alapoktól, amit minden basszus játékosnak tudnia kell, egészen a haladó felsőfokig, az impresszív szólójátékig.

 

Mindazonáltal az esemény jóval többet nyújtott, mint egyszerű basszus leckéket. Az esti laza hangulatú vacsorák a Hotel Alpenhofban kiváló lehetőséget nyújtottak a baráti beszélgetésekre, és főleg a jammelésre. Nagyon speciális formációk jöhettek létre, így például a jazz mester John Patituccinak és a dobvirtuóz Chester Thompsonnak 25 év után végre újra lehetősége nyílt arra, hogy együtt játszanak.

 

1014228_37717_700.jpg

 

Az öt nap elrepült és az utolsó nap estéjét egy nagysikerű Q & A session (kérdezz-felelek) zárta, melyen az összes hallgató és professzor részt vett. Szombaton a Basszus Tábor záróakkordjára került sor, a Wolfgang Schmid's Bass Orchestra színpadra lépésvel. A zenekar – Wolfgang és 14 tanítványa – lenyűgözte a jelenlévőket jó néhány groove-heavy kompozíció előadásával, végül pedig a basszus díva, Divinity Roxx kápráztatta el a közönséget rap improvizációjával.

 

 

Ove Bosch_resize.jpg

 

 

„Minden okunk megvan arra, hogy úgy érezzük, ez az esemény még a tavalyi fantasztikus sikerű Basszus Tábornál is jobban sikerült. Az Európában példa nélkül álló eseményből ez immár a második volt, amit mi rendeztünk, és már ez a puszta tény is büszkeséggel tölt el bennünket” – mondták el a Framus & Warwick képviselői. Majd így folytatták: „Már nagyon várjuk a jövő évi Basszus Tábort, amely 2014. szeptember 1. és szeptember 6. között kerül megrendezésre. Már lehet regisztrálni, írjatok emailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy biztosítsátok helyeteket a táborban. Viszlát jövőre!”

 

Részletek az idei táborról: http://basscamp.gitarrebass.de/index_e.html 
Fotóalbum: https://www.facebook.com/warwickframus/photos_albums

A Framus & Warwick honlapja: http://www.warwick.de/en/Home.html