zenesz_logo.pngfejlec_graf_zenesz.svg
A Magyar Dal Napja alkalmából szeptember 8-án a Bemrockparton Török Ádám és a MINI Trió koncert, vendégek: Gazdag Viktor, Pribojszki Mátyás.

 trio_640.jpg

 

 

Az először a Sziget Fesztivál „mínusz egyedik" napján megrendezett Magyar Dal Napjára idén hatodik alkalommal kerül sor. Az immár országos méretűvé nőtt rendezvényt minden év szeptemberének második vasárnapján ünnepeljük, idén jelen korunk egyik legnagyobb rock-blues-jazz fuvolistájával, énekesével, Török Ádámmal és együttesével, a MINI-vel.

 

 

ĂĄdĂĄm_640.jpg 

Török Ádám 

 

A blues- és rockrajongók bizonyára emlékeznek még arra a Török Ádám műsorvezetésével zajlott tévés talkshow-ra, a Blues Caféra, amely 10 évig volt látható a Budapest Televízióban. Ennek mintájára indította útjára 2009 januárjában a Budavári Művelődési Ház a havonta jelentkező akusztikus klubot, amelynek házigazdája Török Ádám. A 45 éves pályafutása során a Budavári Művelődési Házban közel 900 koncertet számláló Ádám a műfaj egyik legkiemelkedőbb egyénisége. Életműve bizonyítja, hogy szövegei, előadói stílusa, zenei ötletei, a közönség szeretete és a benne élő, szűnni nem akaró zenei őstűz nem csak saját korosztályára, de a mai huszonévesekre is hatással van.

 

Együttesét, a progresszív rock-ot, blues-rock-ot és jazz-rock-ot játszó MINI-t 1968-ban alapította. Számtalan hazai és külföldi helyszínen játszottak, rendszeresen felléptek az Ifjúsági Parkban. Az együttes a ’80-as évek elejétől 1998-ig szüneteltette a közös munkát, ezt követően Török Ádám és a MINI néven indult újra.

 

matyas-pribojszki-ma_resize.jpg

 
Pribojszki Mátyás

 

 

A koncerten a MINI-hez az idén pályafutásának 20. évfordulóját ünneplő Pribojszki Mátyás, az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás csatlakozik, akinek a MINI-hez hasonló, elsősorban blues, swing és jazz felé tendáló zenei érdeklődése a koncertet záró közös jammelést minden bizonnyal izgalmas színfolttal gazdagítja majd.

 

img_7108_resize.jpg


Gazdag Viktor 

 

A koncert 17 órakor kezdődik, belépő: 500 Ft.

 

Magyar Dal Napja weboldal: http://www.magyardalnapja.hu/

Budavári Művelődési Ház: http://www.bem6.hu/