zenesz_logo.pngfejlec_graf_zenesz.svg
A Daft Punk Random Access Memories című új albumának bemutatójára július 29-én Londonban, a nemrég elkészült új felhőkarcoló, a „Shard” hatvankilencedik emeletén került sor.

daft-punk-random-access-memories_635.jpg

 

 

A francia posztmodern duónak, a Daft Punknak, a Random Access Memories sorban a negyedik stúdió albuma, melynek költségei meghaladták az egymillió dollárt. Természetesen a kiadások a világhírű Los Angeles-i Ocean Way stúdión kívül, Giorgio Moroder és a felkapott gitáros-producer, Nile Rodgers tiszteletdíját is tartalmazták.

A duó Random Access Memories című új albumának bemutatójára Londonban, a nemrég elkészült felhőkarcoló, a „Shard” – mely jelenleg az Európai Unió legmagasabb épülete – hatvankilencedik emeletén került sor. A sztárokkal teletűzdelt vendéglista, melyen többek között Calvin Harris és Jude Law is szerepelt azt sugallja, hogy az esemény tökéletes ünneplése volt az új lemeznek.

 

 

the-shard--a_resize.jpg


The Shard

 

 

A hangosítást a helyi székhelyű hangosító cég, a Podd Sound bonyolította és ők a QSC WideLine-8 line array rendszerét választották. A Daft Punk koncerten a Podd Sound által összeállított hangrendszer 16 darab QSC WL3082 line array szeletből és 12 darab QSC WL212-sw mélysugárzóból állt, melyet nem kevesebb, mint kilenc darab QSC PL380 és két darab SC28 rendszerprocesszor hajtott. A rendszer elemeit a Shure Distribution UK (SDUK) szállította, aki a QSC hivatalos forgalmazója az Egyesült Királyságban és Írországban.

 

„A Shard lenyűgöző épület és természetesen az esemény helyszínéül választott terem is fantasztikus, ám nagy kihívást jelentett számunkra a csupa üveg felület és a hangrendszer megfelelő elhelyezése" – magyarázza Mathew Podd, a Podd Sound tulajdonosa. „Nagy rajongója vagyok a QSC rendszereknek, volt már szerencsém megtapasztalni a széles lesugárzási szöggel járó előnyöket és itt is épp erre volt szükségem. A Shure Distribution UK nagyon segítőkész volt, a rendszer tökéletesen bevált. A WideLine kompakt mérete ideális volt a feladathoz, hisz a lehető legkevesebbet takart a Shard pompás látványából. Az egyszerű szállíthatósága, könnyű telepíthetősége is nagyon fontos szempont volt, hisz senki sem furikázik szívesen hatalmas teherautókkal London utcáin. Méret és teljesítmény arányában tényleg lenyűgözött a QSC WideLine rendszer.”

 

 

 

 

 

Forrás: Interton, a QSC hazai forgalmazója