zenesz_logo.pngfejlec_graf_zenesz.svg

A Szellem 2020-ban bukkant fel a magyar zenei palettán. Ötdalos, cím nélküli bemutatkozó EP-t hallhattunk tőle, melyben a punkrock és poppunk elemek dominálnak.

A Most vagy soha című dalhoz videóklip is készült, illetve két szövegvideót is kaptunk az előadótól. 2021-ben Örökre címmel jelent meg második EP-je, ezen a korongon 3 dal kapott helyet, két új, és egy korábbi akusztikus verziója. Mindegyikhez készült videós formátum is. Az Örökre EP címadó dala bemutatkozott a Petőfi Rádió Dalra magyar extra című műsorában, illetve felkerült a Spotify hivatalos Hazai Gitárok playlistjére is.

 

 

A most megjelent legújabb dal az Ide ez kevés címet viseli, az alkotó így fogalmaz ezzel kapcsolatban: „Könnyed karriereposz, avagy a be nem teljesült álmok himnusza. Egy párbeszéd zajlik le benne, melyben saját magammal tárgyalom meg a 20 éves zenei »karrierem«. Tömör mondanivalója: ha kidobnak az ajtón, mássz vissza az ablakon. Zeneileg vidám poppunk/poprock ellensúlyozza a szöveg helyenként negatívnak tűnő öniróniáját.”

Ide ez kevés – egyéb streaming oldalak:
https://songwhip.com/szellem/ide-ez-keves
https://www.facebook.com/szellemofficial/
https://www.instagram.com/szellemofficial/