zenesz_logo.png



2021 elején az afro-kubai-francia ikrek, Lisa-Kaindé és Naomi Diaz, vagyis az Ibeyi tagjai visszatértek londoni stúdiójukba, hogy elkezdjenek dolgozni harmadik stúdióalbumukon.

Elvonulva a világban uralkodó káoszból elődeik ősi tanításai felé fordultak, hogy újra mozgósítani tudják pozitív energiáikat. Az őseik megidézésének gyümölcse frissen megjelent daluk, a Made of Gold is, melyet egy gambiai-brit rapperrel, Pa Salieu-vel közösen alkottak meg, a hozzá készült, szimbolikus látványvilággal hipnotizáló videóklip rendezésében pedig Daniel Sannwald segítette őket. A kisfilmhez az ihletet a lányok Frida Kahlo „The Love Embrace of the Universe, the Earth (Mexico), Diego, Me, and Senor Xolotl” című festményéből merítették.

 

Ibeyi MadeOfGold 750x

 

A joruba vallásban Ibeyi egy orisha, amelyet egy ikerpár képvisel. Egyfajta közvetítő az emberek világa és a természetfölötti között. Az érzékelés mestere és az igazi harmónia megszemélyesítője. Ibeyi az egyik legerősebb orisha, maga a természet spirituális ereje, nem csoda, hogy Lisa-Kaindé és Naomi Diaz számára az ihlet forrásául szolgált- új anyagaikon még jobban, mint a korábbi zenéikben.

 

 

Az új single-ről Lisa-Kaindé így nyilatkozott: „Az első dal, aminek a stúdióban nekiálltunk, a Made of Gold volt. Miközben a háttérvokál rétegein dolgoztunk, éreztük, hogy kapcsolatba lépünk az őseinkkel, és az ő tudásukkal. A Made of Gold arról szól, hogy kapcsolódjunk elődeink tudásához, a múlt igazságaihoz és hatalmához. A lánc nem tört meg, és nem is veszett el. A harmadik albumunkon végre hozzáférünk az erőhöz, és becsatornázzuk ezt a varázslatot az új zenéinkbe.”

Az Ibeyi 2015-ben jelentette meg első lemezét Ibeyi címen, mellyel többek között Beyoncé, Prince és Adele tetszését is elnyerték. Ezt követte 2017-ben az Ash, melyen Michelle Obama mellett Kamasi Washington és Meshell Ndegeocello is közreműködött. A testvérpár mesterien elegyíti a joruba népzenét a modern jazzel, a poppal, a soullal és a hip-hoppal, létrehozva egy egyedülálló, magával ragadó keveréket. Harmadik albumukat 2022-re ígérik.

https://www.facebook.com/Ibeyi