zenesz_logo.png



Ben Caplan, a lehengerlő orgánummal rendelkező kanadai zenész zenekarával már többször rengette meg a Dürer Kert falait.

 BC 7502x750

 

Ezúttal a tízéves munkásságát összegző, retrospektív gyűjteményével és szólóelőadásával tér vissza hozzánk december 1-jén, a Dürer Kertbe.  Ben Caplan egyszerre a hurrikán dübörgése és a vihar szeme. Hihetetlen módon képes egyszerre a vad önfeledtséget és a csendes önvizsgálatot is megszólaltatni zenéjében. Dalszerzői munkássága sokféle hatásból táplálkozik, de mind zenéje, mind dalszövegei rendszeresen merítenek zsidó örökségéből. Caplan gyakran keveri a bibliai képeket és a klezmerrel átitatott dallamokat, valamint ősi hangokat, témákat jelenít meg némi kortárs csavarral.

Ben 2011-ben adta ki első stúdióalbumát, az elmúlt tíz évben pedig egyre nagyobb közönség előtt lépett fel a világ zenei klubjaiban és színházaiban, miközben új dalokat is rögzített. Első lemezének tízéves évfordulója alkalmából pedig egy retrospektív gyűjteményt is kiadott, amely a katalógusában szereplő dalok lecsupaszított újraértelmezéseit tartalmazza. A Recollection októberben jelent meg, melyet Európában és Kanadában is bemutat.

 

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/247918043817693