zenesz_logo.png



Már az év elején hírt adtunk arról, hogy a sokak által Alice Cooper turnégitárosaként ismert Nita Strauss új szólóalbumán dolgozik, nemrégiben azonban napvilágot látott a készülő nagylemez első single-je.

A track címe Dead Inside, a gitároshölgy Nita pedig nem mást, mint a Disturbed metalbanda frontemberét, David Draiman-t kérte fel, hogy első nem instrumentális dalában énekeljen. Az új single egy fenomenális modern rock himnusz a tech metal elsöprő erejével, ami természetesen nem lenne teljes Nita Strauss virtuóz és látványos gitárjátéka nélkül, melyről a dalhoz készült videóklipben ti is megbizonyosodhattok:

 

 

„Ez az első alkalom, hogy egy énekessel közösen jelentetem meg a saját zenémet, és igazi megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan legenda mellett tehetem ezt, mint David Draiman” – nyilatkozta Nita Strauss. „David hangja és erőteljes szövege olyan szintre emelte ezt a számot, amit magam sem hittem volna! Tele vagyunk izgalommal, hogy ezt a dalt rázúdíthatjuk a világra.”

„Már évek óta barátok vagyunk” – tette hozzá Draiman. „Nita elküldte nekem ezt a dalt, aztán szó szerint pár nap alatt, amíg Santa Monica-ban töltöttem az időmet, az egész dolog valahogy összeállt. Hihetetlenül büszke vagyok a végeredményre, és megtisztelő, hogy a része lehetek.”

A Dead Inside egyébként Nita Strauss első új dala 2018-ban megjelent debütáló szólóalbuma, a Controlled Chaos óta. Nita már az idei év elején bejelentette következő nagylemezének érkezését, valamint, hogy több vendégénekes is hallható lesz rajta, azonban ennél többet nem árult el, így továbbra is csak találgathatunk, ki mindenkivel dolgozik még együtt a virtuóz gitároshölgy.

Nita Strauss egyébként épp Winter Wasteland című koncertsorozata keretében turnézik USA-szerte, melynek nov. 18-i, Los Angeles-i állomásán, a Whisky A-Go-Go klubban David Draiman-t is a színpadra hívta, hogy együtt adják elő közös dalukat, az erről készült felvétel pedig YouTube-ra is felkerült:

https://www.youtube.com/watch?v=-dZ8IlHggtk

Nita új albuma 2022-re várható, így remélhetőleg a közeljövőben újabb részletek és dalok is napvilágot látnak.