zenesz_logo.png



Megjelent a The Neverlandings Your Eyes című dala, ami első hallásra könnyed, „feel-good” hangulatúnak is tűnhet…

Többszöri hallgatás után azonban világossá válik, hogy a track vidám első felét egy sötétebb második fél követi, melyek gyakorlatilag teljesen függetlenek egymástól. A fülbemászó felvétel mély érzéseket közvetít, megidézve a kapcsolat elején tapasztalható örömöket, boncolgatva a múlttal való szembesülés félelmeit és a belső vívódások okozta feszültségeket.

„A dal szerkezetét, akkordjait, szövegét tekintve nagyon gyorsan és önmagától értetődően jött. Úgy vettem észre, hogy az ilyen könnyű szülések sikerülnek a legjobban. Nincs benne sok utólagos okoskodás, gyakorlatilag egyből leírtam a szöveget, az akkordok pedig csak követték egymást, később már semmit sem változtattam rajtuk. A végleges verzió talán annyiban különbözik a demótól, hogy kicsit rövidebb lett a szóló a végén. A hangmérnök-produceri munka Kremán Patrick (Organic Sound) érdeme, a videóklip pedig Németh Máténak és csapatának (NEMINEM) a nevéhez fűződik. Máténak nagyon megtetszett a dalunk, teljesen odavolt érte és szívesen talált ki hozzá egy egyedi történetet és forgatókönyvet. Szabad kezet kapott, így a klip az ő értelmezését tükrözi. Nem akarom lelőni a poént, de annyit talán elmondhatok, hogy egy pszichopata lány a főszereplője, aki mellett természetesen felbukkannak a zenekar tagjai is. A dalhoz tartozó csodaszép borító grafikáját Lahucsky Krisztina, a HolyChicks gitárosa tervezte” – fűzte hozzá Kele Sándor, a zenekar alapítója és a dal szerzője.

 

 

A The Neverlandings zenekar 2018-ban alakult Budapesten és az indie, alternatív, rock, pop stílust ötvözik. 2018 decemberében a Bresaola Studiosban Nóniusz Gábor producer közreműködésével rögzítésre került egy 5 számos bemutatkozó EP, a Minutes on Earth, amely 2019-ben jelent meg szerzői kiadásban és elérhető a legnagyobb online zeneszolgáltatóknál (Spotify, Deezer, iTunes), valamint a Wave lemezboltban is. A zenekar 2019-ben több utcazene fesztiválon is fellépett (pl. Tokaji-, Szegedi-, Veszprémi Utcazene fesztiválon másodszor), valamint bejutott a Budafoki Pincejárat Zenei Tehetségkutató versenyének döntőjébe is, ahol a szakmai zsűri a Minutes on Earth című dalt választotta a döntő legjobb dalának. A 2020-2021-es covid korlátozások alatt tagcsere történt, Kele Sándor (ének, gitár, zongora), Csaba Tamás (gitár) és Hatvani István (basszusgitár) mellé a dobokhoz Christian Bruni érkezett. Ebben az időszakban számos új dal született, de így is belefért néhány klubkoncert Budapesten, Tokajon, valamint Szegeden, ahol kétszer is játszottak a helyi egyetemisták körében népszerű Nyugi kertben.

A zenekar jelenleg egy magyar nyelvű dalokat tartalmazó műsor kidolgozásán dolgozik, hogy szélesebb körben ismertté válhasson a hazai közönség előtt és az első, magyar nyelvű albumának felvételére készül. Mindenképpen érdemes lesz figyelemmel követni a srácokat!

https://www.theneverlandings.com/

Facebook

Instagram

YouTube