zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

A formáció New Obsession című trackje Veres Mónika Nika legjobb soul énekeseket idéző előadásában szólal meg.

A Woodoo Mind ötlete 2018-ban született meg Hegedűs Dániel (gitár, zeneszerzés) és Felszegi Dalma (billentyű, zeneszerzés) fejében. Már 2019 februárjában megjelentek Fragments című háromszámos kislemezükkel, amit két single követett egy dalszöveges videó kíséretében. Omnivore c. 2. kislemezük 1. számát egy videóklip formájában jelentették meg Dark Spark címmel, most pedig New obsession c. számuk debütál, Veres Mónika Nika (ének) és Cserniczky Botond (basszusgitár) közreműködésével.

A projekt lényege, hogy meghívott zenészekkel, énekesekkel egy-egy műhelymunka keretén belül készülnek el a dalok, amelyeknek gerincét az állandó tagok írják meg, egyfajta „zenekari beatmaker”-ként. Ezek a legkülönfélébb műfajok elemeit ötvözik, úgy, mint funk, pop, rock, latin, RnB, soul stb. Céljuk, hogy minél több zenésztársukkal dolgozhassanak együtt, minél több színt beépítve a projekt dalaiba.

Nika stock 750x

Veres Mónika Nika

 

Dalma

Amikor elkészült ennek a dalnak a váza, egyértelmű volt számomra, hogy tudat alatt Nikának íródott. Szerencsére az élet pont összesodort minket egy színházi munka kapcsán, így a premier partyn rákérdeztem, hogy lenne-e kedve ilyesfajta projekthez. Széles mosollyal fogadta el a felkérést. A pandémia kissé megnehezítette a munkafolyamatot, Pécs-Pest távolságban repkedtek a hangjegyzetek, ötletek. Az ének ritmikája nagyon hamar körvonalazódott bennem, amihez Dani elképesztő pontossággal írt szöveget.

A stúdiómunkálatok nagyon simulékonyan mentek, köszönhetően Nika rugalmasságának, nyitottságának és professzionalizmusának. Rengeteg vokál ötlet volt, nehéz volt bármire is azt mondani, hogy ez nem lesz benne a dalban. Élvezettel hallgattuk, hogy milyen az, amikor nemcsak elképzeled, de ténylegesen hallod, hogy a dalod megszólal egy ilyen kvalitású előadó által, de ami talán még fontosabb, az az emberi oldal... hogy mindemellett nagyokat nevettünk, jól éreztük magunkat.”

Dani

„Mindenképp akartam már egy számot, amit a dögös szinti basszusok határoznak meg, kombinálva funk és RnB elemekkel és egy elektronikus zene ihlette drop-szerű résszel, nagyjából így született a dal koncepciója. Bár a zenei anyag elég gördülékenyen állt össze, ennek dallá formálása már jóval körülményesebbnek bizonyult a különböző lezárások miatt, mindazonáltal sikerrel vettük ezt az akadályt is. Sőt, a dal konkrétan egy világklasszis énekesnő, Nika hangján szólal meg – hatalmas privilégium, hogy vele dolgozhattunk. Emlékszem a felvételek során folyamatos vigyorral az arcunkon ültünk, olyan energiák szabadultak fel a stúdióban. Ennek a dalnak a szövegét is én írtam, nagyjából azt az érzést szerettem volna megfogalmazni, amikor az ember teljesen véletlen összetalálkozik valakivel az éjszakában és utána napokig, hetekig nem képes kiverni őt a fejéből.”

 Közreműködők:
Veres Mónika Nika – ének
Hegedűs Dániel – gitár
Felszegi Dalma – billentyűk
Cserniczky Botond - basszusgitár

https://www.facebook.com/woodoomind