zenesz_logo.png



Megjelent a debreceni Kertekalatt készülő nagylemezének első dala, méghozzá egy különleges videóklip kíséretében.

 KA 700 2

 

Az együttes 5 fiatal egyetemista srácból áll, ahol az egy zenekarra jutó Péterek és Gergők száma az országban talán a legmagasabb. 2020-ban a Május című dalukkal mutatkoztak be a nagyközönségnek és nem titkolt céljuk, hogy a legjobbak legyenek, mondhatni “kertek alatt” szeretnének eljutni a szakma csúcsára. Ezzel az ambícióval hozták el az ötödik megjelent dalukat, amiről a következően vélekednek:

„A dalt meghallgatva szerintem nem is igazán kell elmagyarázni, hogy miről szól. Egyszerű, elbeszélő hangnemben vezetjük végig a történetet, aminek hátterében, mint minden számunk esetében, személyes élmények és érzések lapulnak. Hangszerelés ügyileg már komplikáltabb volt a helyzet. Olyannyira, hogy például az egyik hajnalba nyúló ötletelős estén nagy fáradtságunkban már egy pofás musical duetté formáltuk. Olyan vokálokat is felvettünk a középső részhez, amelyek nekem leginkább az akkoriban friss emlékként élő Frozen 2 dalokban lévő énekekre hajaztak. Nyilván ezek nem kerültek bele a végleges soundtrackbe, de a szerelem témájához egy kis hozzáadott giccs néha azért mégiscsak jól esik. Végül szerintem a dal olyasmi lett, mint amit az elején elképzeltünk, én elégedett vagyok vele” – árulta el Borics Peti a zenekar gitáros-énekese.

Eddig 4 daluk jelent meg, amivel nem csak a közönség, de a szakma elismerését is kivívták, hiszen a Hangfoglaló Program Induló Előadói közé kerültek. Ennek köszönhetően a zenekar életében egy egészen egyedi klipet is készülhetett az album beharangozó dalára.

„Első saját rendezésű klipünk ez, ami abszolút új feladat volt a társaságnak, és bár nekem van egy kevés színházi tapasztalatom, azért egy videóklip és egy forgatás bőven más térfél. Szerencsére a szervezéstől kezdve a szakmai stábig már mindenki tapasztaltabb volt, ami nagy segítség, hogy gördülékeny legyen a munka. Hamarabb is végeztünk tervezettnél, pedig az ötletelés sok iterációt megélt, még az utolsó pillanatban is mentek a változtatgatások, hiszen a forgatás napján a helyszínt feltérképezve még kiderült azért egy s más, így kicsit még ott is variálni kellett – és közben mindezt határozottan prezentálni a többieknek. Pezsgő, jó hangulatú nap volt, kellően fárasztó, de nagyon élvezetes új élmény, szívesen csinálnék még ilyet” – tette hozzá Bíró Gergő a zenekar basszeros-énekese, a klip egyik rendezője.

 

 

A csapatot következőnek október 15-én láthatják élőben hazai pályán, a debreceni Roncsbárban, ahol már az Akkor még nem tudtam is fel fog csendülni.

Esemény: https://fb.me/e/152eUaU1n

Közösségi média linkek:

-    Facebook: https://www.facebook.com/kertekalattzenekar

-    Instagram: https://www.instagram.com/kertekalattzenekar

-    Youtube: https://www.youtube.com/c/Kertekalattzenekar

-    Spotify: https://open.spotify.com/artist/07GxigvbhqXSdkl9dhR3tk