zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Öt alkalommal csendül fel a négyütemes dallam részlet, ötször énekli Somló: „Hagyd, a kézjegy nem segít” és milyen igaza van.

 Prodigy - Breeze (prod.jpg

 

Az amerikai rapper, Prodigy – született: Albert Johnson és nem The Prodigy  – „szerzőtársával” a „The Alchemist” névre hallgató producerrel közösen kiadott Albert Einstein című lemezén magyar fülnek ismerős dallam és énekhang fedezhető fel.

 

Locomotiv GT A siker - YouTube - Opera_2013-06-18_17-01-20.jpg

 

 

Most nem tudom, hogy örüljünk, vagy szomorkodjunk. Tény az, hogy a Breeze című számban Somló Tamás hangját hallhatjuk az LGT 1982-es X. (amúgy kilencedik) albumának „A siker” című dalából kiollózva. Öt alkalommal csendül fel a négyütemes dallam részlet, ötször énekli Somló: „Hagyd, a kézjegy nem segít” és milyen igaza van. Nem, a kézjegy tényleg nem segít, Presser Gábor és Dusán jegyezte az eredeti dalt, és nem gondolom, hogy nevük fel lenne tüntetve az albumon. Húsz ütem egy három perces számból, már nem kevés, főleg, ha hozzávesszük, hogy Prodigy és Alchemist szerzeményében ez az ötször négy ütem, ami zeneileg értékelhető. Tempó, hangnem egyezik az LGT dallal, a lábdobot egy kicsit leegyszerűsítették, de ne legyünk rosszindulatúak, ezt a stílus követelte meg…

 

Íme itt a két mű, halljátok és lássátok, merre haladunk ebben a szép új grúvos, lúpos, hangmintás zenei világunkban!

 

 

 

Breeze 

 

 

 

A siker