zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

Ahogy ígérte, meg is tartotta – Bihari Balázs folytatja régi-régi zenekara, a MariaHilfe! felvételeinek rekonstrukcióját, hogy idővel egy komplett EP kerekedjen ki belőle.

A Mindkettő felvételekor Gerdesits Faszi közreműködött dobon, minden mást BB játszott fel, ő is keverte korhűre, a mastering Deutsch Gábor anorganik munkája, míg a fotót és az albumborítót Jeli András készítette, aki egyébként az eredeti Plankton stúdiós felvételkor is jelen volt 1990 őszén.

„A Mindkettőről az a csodálatos fellépés jut eszembe, amikor először és egyben utoljára adtuk elő ezt a kedves üldözési mániás dalt és hogy miért kell még hülye helyzetekben is kevésbé parasztnak lenni” – meséli BB. „A Kelet '90 Fesztiválon játszottunk, értelemszerűen 1990 augusztusában, a Vekeri-tónál, Debrecenben (Enzsöl Kata és Schumayer Eszter-  vokál, Rácz Péter Röpö - gitár, Artner Iván - basszusgitár, Könyves Zsolt - dob, BB - gitár, ének). A headliner aznap az FO System, a MariaHilfe! és az Auróra volt, ebben a sorrendben.

Koncert előtti jó hangulatunkban megittuk a magunkét, én speciel egy üveg borral a kezemben mászkáltam, de volt, aki egy üveg mákteát húzott elő a hátizsákjából. Oldalról néztük az FO produkcióját, akik annyira belemelegedtek a műsorba, hogy se a színpadmester, se a szervezők jelzésére sem voltak hajlandók lejönni. Én is elkezdtem a magam kedves stílusában beszólogatni, hogy miakurvanyátokat szórakoztok bazmeg, elveszitek a másik két zenekartól az időt, mire az FO-ék hasonló hangnemben lekurvaanyámoztak, de nem sokkal később befejezték az egyébként kiváló műsorukat.

Ők le, mi fel. Felpakoltunk. Lement az első szám, majd jött a Mindkettő, a bor rettenetesen dolgozott bennem, fel-alá rohangáltam a mai szemmel meglepően kicsi, fedés nélküli nagyszínpadon, lent pedig a kétezer feketeruhás pogózni kezdett. Oké, ez nem is rossz, majd belekezdtünk a következő számba. Abban a pillanatban elszakadt az egyik húrom. Mivel korábban még soha nem történt velem még csak hasonló sem, plusz, mint ahogy mondtam, erősen dolgozott bennem az alkohol, azonnal pánikba estem. Másik gitár? Húszévesen? Ááááá dehogy. Kinéztem oldalra, ott álltak FO-ék, ahogy kell, karba font kézzel. - Tudtok adni egy tartalék gitárt? - kérdeztem. Egyöntetű nagy középső ujj volt a válasz. Aztán valahogy megoldottuk, de azóta a legutolsó road asszisztensnek is előre köszönök.”

 

 

Balázs 2020 novemberében kezdte restaurálni a MariaHilfe! első single-jét, amely 1989-ben készült a Fekete Lyuk stúdióban Gönczy Gábor segítségével, idén pedig elkezdte korhűen rekonstruálni az eredetileg 1990 őszén, a Plankton stúdióban készült felvételeket. BB legközelebb november 5-én lép fel a miskolci Helynekemben a Colorstar társaságában.

Instagram: https://www.instagram.com/hippikiller_/

Hippikiller Spotify: https://spoti.fi/3Ehn9pW

MariaHilfe! Spotify: https://spoti.fi/3k5MHhI

Facebook: https://www.facebook.com/hippikiller