zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

A Balaton környéke fontos szerepet tölt be A Bence kalandjai életében, így legújabb dalát is a balatoni hegyek panorámájával a háttérben rögzítette. A Fogadalom jól csúszik egy fröccs mellé még az őszi délutánokon is.

A Bence kalandjai Jobbágy Bence külön bejáratú világa. Az énekes-dalszerző akusztikus dalaiban és életében is fontos helye van a Balatonnak és környékének, hiszen Kővágóörsön találta meg otthonát és első, Tengerek c. lemezének borítóját is a magyar tenger ihlette.

Ezúttal viszont nem maga a tó, hanem a környék csodálatos szőlőhegyei tűnnek fel videójában, ahogy a pécselyi Mórocz Pincészet teraszán játszik. A helyszínválasztás nem véletlen, a Fogadalom megszületése ugyanis nagyon is köthető a borokhoz: „A Fogadalom c. dalt Mórocz Tamás megkeresésére írtam. A borász régi barátom és azt találta ki, hogy zenészek »kiadatlan« dalait párosítja boraihoz. Úgy gondoltam ez a könnyed, ironikus dalocska jól passzol egy laza fröccsözéshez. A szöveget Varga Júlia kötetében olvastam és annyira adta magát a hangulat, hogy szinte csak el kellett énekelni! Bájos, de elgondolkodtató. Szeretem” – meséli Bence.

 

A Fogadalom játékossága akár az őszi „nagy újrakezdésekhez” is lelket önthet mindenkiben. A szeptember beköszöntével pedig A Bence kalandjai is útra kél: szeptember 10-én Badacsonyörsön és Kővágóörsön, 17-én Szentbékkállán, 18-án pedig Szolnokon játszik.

https://www.facebook.com/abencekalandjai

09.10. - Badacsonyörsi Szüreti Muri
09.10. - Kővágóörs Alkotótábor
09.17. - Pegazus, Szentbékkálla
09.18. - TISZApART Mozi, Szolnok