zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

A könnyed electronica szerelmeseinket nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut, melynek célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet zenéjük által.

 belau 700x

 

A duó most, a Colourwave lemezének  éráját zárja le egy különleges koncerttel, ahol néhány dalt jó ideig utoljára játszanak a budapesti közönség előtt.

„Take you to the sea” – vallják szerzeményeikről. A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) lehetőséget kínál. Menedéket a modern világ emberének arra, hogy a zenekar önismeretre invitáló zenéjén keresztül a hallgató elmélyülhessen önmagában, miközben a zenekar által megalkotott modern és elegáns ütemek keverednek az elme nyugalmát örökké remélő szövegekkel. Az inspiráció pedig állandó. A természet legalapvetőbb elemei, melyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje

A formáció ötéves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt közel 200 koncertet adtak 24 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1, a Triple J vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit, vagy a Rolling Stone. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, és nemrég átlépték az egymillió streamet is az eddigi kiadványaikkal.

A második Belau lemez Colourwave címmel, 2020 májusában látott napvilágot, a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül számos külföldi közreműködővel. A dalok egy különleges utazást zenésítenek meg a karibi térségében, ezt a világot szeretné a formáció még inkább átadni a fellépéseken. Az ország legkeresettebb exportzenekara szeptember 23-án, az Eötvös 10-ben idézi meg a nyarat Colourwave című lemezével. A koncertet egyedi látvánnyal, vendégekkel, számos meglepetéssel színesítik.

 


Facebook event: https://www.facebook.com/events/309010264358934
Jegyek: https://www.jegy.hu/program/belau-126320/740717