zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

Különleges helyszínen, az erdélyi bonchidai Bánffy-kastély udvarán gyűlnek össze szeptember 11-én több országból a zenészek, hogy egy  nagykoncerten közösen játszanak el román, magyar és nemzetközi rockslágereket.

 

„Nagyon örülünk, hogy egy különleges helyszínen, az erdélyi Bánffy-kastély kertjében tarthatjuk az első külföldi koncertünket, melyre több országból érkeznek zenészek. Főleg Romániából, Magyarországról jönnek, de a jelentkezők között akad ukrán, bolgár zenész is” – mondta Gajda Ferenc. A CityRocks főszervezője hozzátette a nagyzenekarban a profik mellett sok olyan zenész is helyet kap, akik eddig csak kisebb zenekarokban vagy éppen csak otthon zenéltek. Pont ez a lényege a 4 éve indult CityRocks-nak, és ma már elmondhatjuk, hogy egy 2-3 ezres nagy baráti közösséget alakítottunk ki a zenészeinknek, mondta Gajda Ferenc.

 

Cristian Sintamarian, a társszervező Voltaj Academy képviselője elmondta: a fellépők egy része a kolozsvári Voltaj együttes által alapított zeneiskola diákja lesz. Nagyszerűnek találta, hogy diákjaik ilyen rendkívüli körülmények között állhatnak közönség elé. Azt is megjegyezte: nem akárki vehet részt az alkalmi zenekarban. A fellépőket a jelentkezők videói alapján szakmai zsűri válogatta ki.

City plakát 575

 

Queen-, Bryan Adams-, Billy Idol-, Black Sabbath dalok mellett a román Alternosfera és a magyar Tankcsapda egy-egy dala is felcsendül majd a koncerten. A legfiatalabb zenész egy hatéves dobos lesz, a legidősebb pedig túl van a hetvenen. A több mint 180 tagú zenekar koncertje után a kolozsvári Outflow - Metallica Tribute zenekar és a magyarországi Reckless Roses - Guns N' Roses Tribute zenekar koncertjére kerül sor, mondta el Kinizsi Zoltán, a társszervező Iskola Alapítvány képviselője

A CityRocks korábbi magyarországi flashmobjain Szegeden és Dunaújvárosban mintegy négyszázan, Kecskeméten pedig ötszázan zenéltek együtt. A CityRocks koncertfilmjeit pedig már 130 milliónál többször nézték meg világszerte.

https://www.facebook.com/cityrocksproductions