zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

A Dánielfy Gergő és az Utazók újabb dalt és videoklipet hozott ki a soron következő nagylemezükről.

Az első dal az albumról az Elbírjuk a súlyt már a nyár közepén napvilágot látott és azóta az utóbbi időszak 40 legtöbbet lejátszott rádiós dalai közé küzdötte be magát Magyarországon. A kisfilm-szerű videóklip sok elvarratlan szálat hagyott maga mögött, de most eljött a folytatás!

Az Üres úton címet kapta a lemez második kiadott dala, ami az Elbírjuk a súlyt történetét folytatja. Kiderül, hogy az előző klip csak egy film volt, amit az igazi Gergő nézett a televízión keresztül. Az Üres útonban visszatérünk a valóságba, egy zordabb, sötétebb jelenbe.

Sikoly 700x

 

„Mondhatni ez a dal volt az első, amit megírtam a lemezről. Egy szerelemért való küzdés, boldogság, depresszió, elszakítás nem új dolog senki számára, de én akkor ezt nagyon mélyen éltem meg. Ez a dal írja le legjobban azt, hogyan éreztem magam mikor két hétig két kiflivégen éltem miatta, mert nem tudtam megbékélni a helyzettel, se magammal…” – árulta el Dánielfy Gergő a zenekar frontembere és a dal szerzője.

A videóklip közös emlékképeket elevenít fel, pillanatokat, amiket együtt éltek meg, de nem voltak igaziak. Mint utólag kiderült a két ember mindig más úton járt, vagy mondhatni üres úton jártak. Ezért nem is a szokványos módon kerülnek bemutatásra a jelenetek, hanem egy teátrálisabb, szürreálisabb közegben, mintha nem érzékelnék egymást.

Ebből zökkent ki az elütés pillanata.

„Valahogy ki akartuk fejezni azt a fájdalmat, amit a dal is közvetít. Lett volna sok más opció is, de mi úgy gondoltuk, hogy amikor elgázol egy autó az elég fájdalmas tud lenni és kellően drámai…” – tette hozzá Gergő.

 


A zenekart legközelebb szeptember 10-én láthatják élő koncerten Budapesten az Akvárium klubban Rácz Gergő vendégzenekaraként.

https://www.facebook.com/danielfygergohivatalos
Esemény itt: https://fb.me/e/4NfTyM14D
Zene és szöveg - Dánielfy Gergő
Főszereplők: Dánielfy Gergő, Könczei Kinga
Hangszerelés: Mosquito
Felvételek, keverés, mastering: Mosquito és Szilágyi István
MMP Hangstúdió Debrecen, 2021.