zenesz_logo.png



Megérkezett John Mayer sokak által várt új lemeze a Sob Rock, amely a Grammy-díjas énekes-gitáros és producer nyolcadik stúdióalbuma.

 

 

A dalok producerei John Mayer és Don Was voltak, és mindegyik tracket a Los Angeles-ben található Henson Stúdióban rögzítették. Az új albummal együtt új videóklip is érkezett a kiadványon található Shot In The Dark című dalhoz, amely már most közel 3 millió megtekintésnél tart.

A Sob Rock beharangozója a Last Train Home című dal volt, amely a múlt hónapban került kiadásra, és videóklippel való megjelenése után mind a kritikusok, mind pedig a rajongók érdeklődését sikeresen felkeltette az új album iránt. Az album és a klipek megjelenése mellett bejelentésre került John Mayer 2022-es észak-amerikai turnéja is, amelynek minden állomásán két darab, első sorba szóló jegyet árverésre bocsátanak majd. Az ezekből befolyt teljes összegből a Back To You Alapítványt támogatják majd, ami hajléktalanok vagy nehéz sorsú fiatalok megsegítésén munkálkodik.

02 photo credit Mark Seliger 500x

Fotó: Mark Seliger

Nem sok olyan zenész létezik, mint John Mayer. A Grammy-díjas előadó sokak által kedvelt dalszerző-énekes és ikonikus gitáros egy személyben. John a négyszeres platinaminősítést elnyerő Room For Squares című albummal mutatkozott be a nagyvilágnak 2001-ben, és azóta három, a Billboard Top 200-ban #1 helyen debütáló albuma jelent meg: a háromszoros platina Heavier Things, a kétszeres platina Battle Studies és a Born and Raised, amely arany minősítést kapott.  Amellett, hogy világszerte több mint 20 millió album eladásnál tart, hét Grammy-vel is büszkélkedhet, amelyből egy az Év Dalának járó díj, a Daughters című slágeréért. Továbbá hétszer szerepelt az amerikai Billboard’s Top Rock Albums chart élén, és 25 dala került fel a Hot Rock Songs listára, ami rekordnak számít a szóló előadó kategóriában. 2015-ben megalakult Dead & Company nevű zenekara, amelyben az énekes és a szólógitáros szerepét tölti be. Megalakulásuk óta a zenekar hat turnén vett részt, és közel 3 és fél millió rajongó előtt játszott, számos stadiont és más hatalmas koncerthelyszínt megtöltve. Legutóbbi, The Search for Everything című albumuk a Billboard top 200 előkelő, #2 helyéig jutott, és arany minősítést ért el.


A Sob Rock című új albuma, már minden digitális platformon elérhető.
https://www.johnmayer.com/

Címlap fotó: Carlos Serrao