zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek

John Petrucci földöntúli gitárjátéka csillagközi utazásra invitál bennünket a Dream Theater új klipjében.

A progresszív metal zene óriásainak számító, Grammy-díjra is jelölt Dream Theater a nemrégiben új dallal rukkolt elő The Alien címmel, melyre egy lenyűgöző, sci-fi témájú videóklippel erősítettek rá, aminek elkészítésére Wayne Joyner digitális művészt kérték fel. A meglehetősen hosszú – 9 perc 32 másodperces – szám egyébként a banda hamarosan megjelenő, A View From the Top of the World (Kilátás a világ tetejéről) címet viselő, immáron 15. stúdióalbumának a nyitódala.

„Ez az első dal, amit együtt írtunk” – nyilatkozta John Petrucci, akinek az új számban hallható bravúros gitárjátéka és kivételes soundja már önmagában is élményszámba megy. „A dal által az emberek némi képet kaphatnak arról, hogy milyen is volt számunkra újra összejönni a sokhónapnyi kihagyás után. Ott van benne a kaland érzete, a szokatlan struktúra, a keménység és azok a zenei elemek, melyek megalapozták az új album hangulatát.”

James (LaBrie) szövege a terraformálásról szól és arról, hogy az emberiség a Földön kívül keres magának alternatív élőhelyet a letelepedéshez. Mivel más bolygók után nézünk, az Alian-ek vagyis az idegenek mi magunk vagyunk. Szerintem ez egy igazán ötletes szöveg volt James részéről.”

 


A Dream Theater az október 22-én, az InsideOut Music/Sony Music gondozásában kiadásra kerülő albumának megjelenését követően egy 32 koncertet magában foglaló amerikai turnéra is indul, melynek első állomása október 28-án Arizonában lesz, és december 14-én Floridában zárul.

A The Alien meghallgatható és az A View From the Top of the World előrendelhető itt: https://dream-theater.lnk.to/AViewFromTheTopOfTheWorld