zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Javában zajlik Sting "Back To Bass” turnéja, melynek során Oroszországban és Romániában is koncertet ad. Jelenleg éppen Észak-Amerikában jár, az alábbi tudósítás denveri koncertjéről számol be.

Félretéve a 16 Grammy Díjat, a Rock and Roll Hall of Fame-et, hány 62 éves zenész tud így megjelenni a színpadon egy feszes farmerben, és így nyomni a rockot? Nála ez működik. Sting hangja még mindig kristálytisztán szárnyal, zenéje titokzatos, ő maga a rock hamisítatlan megtestesülése, az eredeti „hipszter” – sikere jól megérdemelt.

 

 

STING_1_600.jpg

 

 

 „Back To Bass” világturnéja során június 7-én a colorádói Denver Red Rocks Amphitheatre-ben adott koncertet. A koncerten Sting pusztán zenélt, a produkció nem vonultatott fel semmilyen csicsás, csillogó show elemet. Amikor a kezdő nótánál az “If I Ever Lose My Faith,”-nél kezében basszusgitárral megjelent a színpadon, olyan volt, mintha csak sound check-re készülne. Semmi látványos színpadi effekt, semmi pirotechnika, semmi betanult koreográfia. Valóságos felüdülés volt ez a kezdés az erőltetett, teátrális bevonulásokhoz képest, amelyet a legtöbb nagy sztár nem hagyhat ki. Gyors egymásutánban következtek a nagy Sting sikerek, az “Every Little Thing She Does Is Magic” az “Englishman In New York” és a közönséget máris megfogta a Sting-nosztalgia selymes hálója.

 

 

 

STING_vinnie1_50_50.jpg

 

Sting és Vinnie Colaiuta

 

 

Ha egyáltalán kritika érheti a koncertet, talán az volna, hogy a zene egy idő után kissé befelé fordulónak, öncélúnak tűnt. Az energikus kezdés után a folytatás kissé leült, a “Demolition Man” a “Ghost In The Machine” és a kissé már poros “Hung My Head” valahogy nem volt olyan izgalmas. Aztán Sting ismét lendületbe jött az olyan örökzöld Police számoknál, mint például a “Driven To Tears” a “Message In A Bottle” és a  “Wrapped Around Your Finger”, amelyek eredeti, 80-as évekbeli fényükben tündököltek. Végül következett három ráadás, és ebben olyan dalok, mint a “Desert Rose” és a “Next To You”, és a közönség itt már tombolt. Akár szólistaként kedveled Stinget, akár a Police-ért rajongsz, egy ilyen sztárnál az élő koncert élményét semmi nem pótolhatja. Csodálatos volt.

 

 

STING_2JL7188x.sJPG_640_403_0_95_1_50_50.jpg

 

Sting a Red Rocks Amphitheatre-ben 

 

 

Forrás: Denver Daily Deals