zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

Az extrém groove metalban utazó Omega Diatribe a nagy sikerű Parallel c. klipje után ezúttal a tavaly megjelent Metanoia címet viselő, negyedik lemezük indító dalához a You Can't Save Me c. tételhez forgatott új mozgófilmet, amit alább láthattok.

A dal érdekessége, hogy ezúttal már az év elején a zenekarhoz csatlakozó Szabó Dániel (ex-Ektomorf/Bloody Roots) dobjátéka hallható, a dalnak egy újrakevert változatában, ami az 515 Stúdióban nyerte el végleges formáját, a gitáros, Hájer Gergő kezei alatt. A klippremiert követően a zenekar a MONYO Land-ben zárja a nyarat augusztus 20-án a Lazarvs társaságában, majd a pandémia függvényében egy 18 állomásos turné veszi kezdetét szeptembertől, ami összesen 7 országot fog érinteni.

Az új klipet ezúttal is Tarczi Tamás rendezte, Brautigam Bertold fényképezte és a Thornfields Production gondozásában készült.

 

Tarczi Tamás (Thonfields Production), a klip rendezője az alábbiakat fűzte hozzá a videóhoz:


„Idén is volt szerencsénk az Omega Diatribe zenekarral dolgozni. A tavalyi együttműködést nagyon eredményesnek éreztem, a zenekarral gördülékeny a közös munka, segítőkészek, vakon bíznak a vízióimban és egészében véve kifejezetten megbízható csapat. A klip cselekményének kidolgozása elég rendhagyó módon zajlott, hiszen a történethez választottunk track-et. A zenekar a jelenleg is fejlesztés alatt álló forgatókönyvem nyitó jelenetét szerette volna viszont látni az új videójában. Úgy éreztük, hogy a You Can't Save Me címet viselő dal rezonál leginkább a cselekményre, mert a tehetetlenség itt is központi téma. A bemutatott világot az erdélyi külső és belső utazásaim inspirálták, amit reményeim szerint egyszer film formájában is a világ elé tárhatok.”

Majd Hájer Gergő (dalszerző gitáros) folytatta: „A Parallel klip forgatásra után világossá vált számunkra, hogy határozatlan ideig összekötjük a zenekar videós tevékenységeit a Thornfields Production-nel, hiszen meglehetősen jól működik a kémia közöttünk, ezért nyugodt szívvel rá merjük bízni magunkat Tomira, mert pontosan tudja, hogy mit szeretnénk látni a projekt végén a vásznon és mi az, ami jól áll a zenénknek. A spiritualitás a kezdetek óta fontos eleme a zenénknek, amit Tomi embertelen jól ábrázol a képernyőn a zenénken keresztül.”

„Rettenetesen izgalmas és látványos volt már a három napos forgatás is. Milánt elásni és a fejét felgyújtani, csodálatos érzéseket keltett bennünk. A táncosok meg annyira eszméletlen jól nyomták, hogy azóta is tátott szájjal közlekedem. Már csak miattuk is megéri megnézni a videót, ha valakinek stílusidegen a zene” – tette hozzá Szathmáry Ákos basszusgitáros.


OMEGA DIATRIBE Liberating Madness Tour 2021 550x

 

Facebook:
https://facebook.com/omegadiatribe

Instagram:
https://instagram.com/omegadiatribeofficial

Weboldal:
https://omegadiatribe.com