zenesz_logo.png



A 2018-ban alakult GranCanada már túl van egy kis és egy nagylemezen, most pedig egy single megjelenésének örülhetnek a zenekar követői. A Blitz érkezett most meg, amit a tanulékonyak augusztus 18-án a Dürer Kertben már együtt is üvölthetnek a zenekarral.

 

 MG 9908 ps 1 700x
A pandémia első időszakában fejeztük be első nagylemezünket a Fénytörést, utána pedig egyből nekiálltunk új ötleteken dolgozni. Ennek az alkotási folyamatnak az első darabja a Blitz – meséli a zenekar.

A szám a mostanra felismerhető GranCanada stílusjegyeket rejti magában, a csipős rap feloldásaként egy soulos ének érkezik meg a refrénekben. A dal egésze alatt a fej mozgása is garantált, a „bólogatós” groove hatására nyugati parti hangulatot áraszt magából. „Sokáig westie munkacímen is futott, mert egy pálmafás nyugati parti rész és nagy Cadillac jelent meg a szemünk előtt” – avat be a GranCanada az alkotásba.

Végül a klip nem a bérelt autós rap videók hangulata felé visz el minket, hanem a korábban már említett ambivalens stílusjegyeket emeli ki. A videóban ugyanis azt nézzük végig, ahogy a kopár, elhanyagolt, indusztriális környezet a refrén megérkezésére kiszépül, átalakul, követi a dal épülését.

„Fontos volt, hogy a két világ összefésülését érzékeltessük, az átalakulás folyamatát. Emiatt jól jött a próbatermünk épülete, ahol tudtunk az üres, indusztriális helyek közül válogatni. Aztán ezt rendeztük be egy egészen más hangulatba. Ilyet láttunk már korábban, de itt az átalakulást a saját szemünkkel követhetjük végig” – beszél a videóról a zenekar.

Nézzük hát meg az átalakulást a saját szemünkkel, utána pedig még többet tudhatunk meg a videóról és a dalról. Itt a GranCanada legújabb klipje, a Blitz:

 

 

„Nagyon régóta szerettem volna egy egysnittes videót, valahogy jobban izgat ez a világ, nagyon örülök, hogy ez most összejött. A dal és a zenekar pedig annyira sokszínű, hogy ezt próbáltunk megörökíteni vizuálisan is, innen jött az átalakulás gondolata” – mondja a klip rendezőjeként feltűntetett zenekari tag, Bodó Bence.

„Iszonyatosan fárasztó volt a forgatás, sok olyan felvételünk van, ahol valami nem sikerült és kezdhettük az egészet előröl. Az egysnitt hátránya. Szerencsére csodálatos segítőink voltak, akik egész nap robotoltak velünk, így egy nagyon jó élménnyé vált az egész, óriási csapatmunka eredményét tudjuk most visszanézni. Balsay Dorina folyamatosan nyitott és támogató volt pedig neki se volt egyszerű a kamerát mozgatni a körülötte lévő folyamatos zsongásban. Dorina mellett Árkus Sanyinak köszönhetjük, hogy vizuálisan ennyire elégedettek lehetünk az eredménnyel, szerintünk nem csak érdekes, de szép is lett a videó.

Nemcsak a végeredmény tölt el boldogsággal, hanem az is, hogy mennyi emberre számíthattunk, akár csak a berendezések kölcsönadásában, de sokan voltak, akik egész nap időre pakoltak székeket. Innen is ezer hála nekik!” – fejezi be a forgatási élményeit Bence.

  MG 9792 700x

 

A csapat egy része már ismert is, a kamera másik oldalán Balsay Dorina állt, aki folyamatosan együtt dolgozik a zenekarral.

A dal felvételi munkái a SoundCam Productions falai között készültek Solymosi Kata és Józsa Örs felügyeletével, a keverést pedig a Londonban élő és dolgozó Altasch Balázs végezte, aki a Fénytörés lemezen is dolgozott a bandával. A hibátlan audió élmény érdekében a mastert a Gainlab Studio készítette.

Aki pedig a csapat eredményét lejátszási listába rakná, vagy csak videó nélkül pörgetné, az már megteheti az összes ismert streaming oldalon, kinek hol szimpatikus. Ha tetszik a dal, vagy a GranCanada korábbi munkái, akkor hallgassátok meg a zenekart augusztus 18-án a megújult Dürer Kertben. Az eddigi legnagyobb koncertjüket ígérik, vendégekkel, meglepetésekkel. Ráadásul nem egyedül lesznek, a NISA nyitja meg az estét, akik ekkor mutatkoznak be a közönségnek.

Spotify

Facebook esemény

GranCanada Facebook