zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

Egy dal a félelem ellen, egy videó az uniformizálás, megbélyegzés, kirekesztés ellen. A1 című nagylemeze újabb dalához készített videóklipet Andrew J.K.

 Az Andrew J.K. művésznéven zenélő Karsai J. András színész, énekes-dalszerző, pantomimművész, érintettként több írásban és interjúban állt ki nyilvánosan az LMBTQI jogok mellett az elmúlt évben. A Dear Fear dinamikus fesztiválzene, ugyanakkor a szövegvilága – ami Andrew J.K. összes szerzeményét jellemzi – ezúttal is nagyon mély és személyes érzéseket feszeget, egyfajta monológ a megszemélyesített félelemhez és annak téves iránymutatásaihoz.

Andrew J.K. első nagylemeze, az A1 tavaly tavasszal jelent meg, és három magyar, valamint nyolc angol nyelvű dalt tartalmaz. Korábban szövegvideó készült a Chris Lawyerrel közös, Ajtók című dalhoz, amit a Tópart című dal videóklipje követett. A Walk című dal videóklipjének felvételei pedig két év alatt hat országban készültek. Az A1 című lemezhez kapcsolódó legújabb videóklip a Dear Fear (Kedves Félelem!) címet viseli, amelynek különös aktualitást adnak a közelmúlt közéleti eseményei.

 

AJK_2_700x.jpg

 

„A dalt a szembenézésről és a félelemből való kitörésről írtam. Gyakran nem merünk meglépni olyan dolgokat, amikhez egyébként meg lenne bennünk a képesség és az erő, azonban eljönnek azok a pontok az életünkben, amikor nemet mondunk a félelemnek, és kilépünk az árnyékból. A dal ezt a pillanatot és érzést ragadja meg, amely a saját élete függvényében mindenki számára mást jelent, de mindenki kapcsolódni tud hozzá. Az én életemet tekintve egy ilyen pillanat volt, amikor fél éve a nyilvánosság előtt meséltem gyermekkoromról és a felnőtté válásomról. Ez adta az iránymutatást a dal videoklipjének témájához is” – mondta Andrew J.K.

 

       

 

A Dear Fear című dalhoz készült hátborzongató és megható kisfilm egy fiktív világ tükrében dolgoz fel nagyon is valóságos eseményeket, és reflektál az LMBTQI közösség elleni támadásokra. Az alkotófolyamatban az előadóművész-dalszerző forgatókönyvíróként, rendezőként, gyártásvezetőként, koreográfusként is közreműködött. A videó operatőre és vágója Balázs Gergely volt, a dalt Somogyvári Dániel zenei producer hangszerelte és keverte. 

 

Bővebben:

https://www.youtube.com/c/AndrewJKOfficial
https://www.facebook.com/andrewjkarsai
https://www.instagram.com/andrew.j.karsai/