zenesz_logo.png



Az elvágyódást a szeretett otthoni tájjal állítja szembe új klipjében a Margaret Island:

“Álmunk hol vár ránk?
Hol nyílik az ég, hol
Szárnyunk próbálnánk?”

Nehéz kérdés a „menni vagy maradni”, időről időre a Margaret Island tagjai is eltűnődnek ezen. Lábas Viki így mesél erről: „Kristóffal Fonyódon a fűben fekve kezdtük el kibontani mélységeiben ezt a dalt, egybefűzni a mondanivalóját. Imádunk utazni, és ezt a 2020-as karantén csak még jobban felerősítette bennünk. Tavaly nyáron egyre inkább úgy éreztem, hogy szeretnék újra világot látni, új embereket megismerni, friss impulzusokat gyűjteni, új véleményeket meghallgatni, és bár hálás voltam, hogy otthon lehetünk, egy csodás helyen, végtelen mezők mellett és távol a város zajától, a szabadságvágyam mégis apadhatatlan maradt.” 

A dal Toldi Miklós producer és Szepesi Mátyás dalszövegíró közreműködésével készült, és egy balatoni hangulatképekből álló klip is készült hozzá.

„A klippel a célunk épp az volt, hogy az ismerős fonyódi tájat, ami már kicsit mindhármunk otthona, állítsuk szembe az elvágyódásunkkal, amolyan kontrasztként” – avat be a részletekbe Törőcsik Kristóf. „Szerettük volna a hely hangulatát egyszerűségében szép képekkel visszaadni, így jutottunk el a gondolkodásban egy fonyódi születésű fotósig, Földi Ádámig. A mini stábunk végül a frissen alakult Smúz Production csapatából állt: Ádám mellett Generál Kristóf és Sivák Zsófi vettek részt a közös tervezésben és megvalósításban, és Kirsch Dáviddal kiegészülve töltöttünk el pár napot a Balaton környékén.”

 

       

 

„Rendkívül jó hangulatban telt a klipforgatás” – fűzi tovább a gondolatmenetet Füstös Bálint – „lángosozással, part menti büfézéssel, búzamezőn futkározással. Érdekes volt megtapasztalni, hogy mennyire más szemmel/fejjel gondolkodik három fotós: egészen különös beállításokat kerestek, az állóképeket és szépen fényelt fotós beállításokat pedig VHS felvételekkel tették intimebbé.”

A videóklip különlegessége, hogy „akadálymentesített”, vagyis a különböző érzékszervi fogyatékossággal élők számára akadálymentes formában elérhető. A Narradívák 2020-ban alakult, audionarrátor, jelnyelvi tolmács és mozgókép-készítő szakemberekből álló csapatának célkitűzése, hogy a különböző kommunikációs hátránnyal élő embertársaink számára biztosítsák a kultúrához, így videóklipekhez való hozzáférést is. A kliphez így nekik köszönhetően egy előnarrációs videó, valamint felirat is elérhető. (Bővebben a kezdeményezésről: https://narradivak.hu/ )

„A forgatáson készült fotókból a hamarosan megjelenő nagylemezünk anyagaihoz is szemezgettünk, sőt, ebből a dalból emeltük ki a lemez címadó sorát is” – árulja el Viki. A negyedik Margaret Island album Hol marad az én történetem címmel, szeptember elején jön ki, a lemezbemutató koncertre pedig a Kobuci kertben kerül sor szeptember 11-én.

Részletek: https://www.facebook.com/events/885358325390418/
https://www.facebook.com/margaretisland
www.goldrecord.hu