zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

Kétéves országjáró kirándulása során megérkezett Sopronba a Road Movie! A Sopron felé című dal előadói a magyar zenei élet színes csapata, a Road Movie Allstars: Lábas Viki, Rúzsa Magdi és Schoblocher Barbi mellett Fluor Tomi, Járai Márk, Jumodaddy, Madarász Gábor, Marsalkó Dávid és MC Columbo.

A nyarat, az utazás hangulatát megidéző, pozitív üzenetű klipben közel 50 soproni szereplő tűnik fel: zenészek, sportolók, hírességek és a város büszkeségei mellett az utca emberei. A dal és a klip apropójául a népszavazás 100. évfordulója szolgált, 1921-ben dőlt el ugyanis, hogy Sopron, a Leghűségesebb Városként magyar marad. A ma debütáló klipet követően a tavasszal megjelenő Road Movie Guide útifilmben Tilla a klip szereplőivel közösen mutatja be a várost és annak történetét.

 

 

roadmovie_sopron_marsalkodavid 700x.jpg

 

Sopron felé a dal címe, amelyet a Marsalkó Dávid - Jumodaddy szerzőpáros jegyez. A Road Movie Allstars előadói névsora egészen parádés, egyikük se soproni származású, de mindegyikük sok szép emléket őriz a városról. Rúzsa Magdi, Lábas Viki, Schoblocher Barbi, Fluor Tomi, Járai Márk, Marsalkó Dávid és MC Columbo azonnal igent mondott a felkérésre. A dal egyetlen soproni szereplője az idén Petőfi Zenei Díjjal kitűntetett gitáros, Madarász Gábor.

 

roadmovie_sopronfele_shoblocherbarbi 700x.jpg

 

A videóklipet három napon át közel 50 szereplővel forgatták Sopronban. A koncepció szerint a klipben házigazdaként fogadják a dal művészeit ismert soproniak és olyanok, akik a város meghatározó figurái. Rúzsa Magdit saját dobosa, Hoffer Péter kalauzolta, Marsalkó Dávidot a soproni születésű teniszcsillag, Babos Timi és testvére, Lábas Vikit az ismert influenszer, Abosi Barna, Schoblocher Barbit a szakmájában világsztárnak számító mesterfodrász, Veress-Győri Sándor. Járai Márk a Stílusos Vidéki Éttermiség soproni büszkesége, az Erhardt Étterem tulajdonosa, Erhardt Zoltán fogadta, Fluor Tomi soproni borokkal ismerkedett Lukács Szabolcs, magyar sommelier bajnok társaságában, Jumodaddy pedig Taschner Tamás soproni idegenvezetővel a Leghűségesebb Város történetével ismerkedett.

 

       

 

A Road Movie dal és klip mellett ezúttal egy a megszokottnál hosszabb és tartalmasabb filmes kalauz készül. A Road Movie Guide Tillával ősszel kerül adásba, a műsorvezetőnek a sztárok mellett Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál és egyben a Road Movie házigazdái mutatták meg a várost.