zenesz_logo.png



A közelmúltban egy szöveges klip kíséretében jelent meg a budapesti deathcore / metalcore stílusban nyomuló Nest of Plagues legújabb trekkje, az Inferno.

A dal az ősszel megjelenő második nagylemezükön kap majd helyet. A készülő lemez egy konceptalbum, ami mentális betegségekről, szorongásról és függőségekről szól. Az Infernóban a megbánást és az azzal való együttélést dolgozzák fel.

 

„Az ősszel megjelenő albumunk konceptlemez lesz, ami az én elmúlt időszakomban kialakult szorongásos érzéseimet írja le, és azt, hogy ezt hogyan próbáltam kezelni. Úgy gondolom, hogy sikerült, ezért szeretném egy teljes történetben átadni, remélve, hogy másoknak is tudok, tudunk ezzel segíteni. A lemezen 14 kompozíció lesz hallható, és 3 dalhoz még a megjelenés előtt tervezünk klipet, de a megjelenés után is még további klipek várhatók” – mesélte Ivanics Dániel énekes-basszeros.

 

A Nest of Plagues 2014-ben alakult Budapesten. A zenekar a kezdeti elképzelések alapján a súlyosabb deathcore stílust keveri metalcore és groove metal elemekkel, melyet különböző technikájú hörgéssel és rekedt, dallamos énekkel egészítenek ki. Az idő előrehaladtával zenéjükben egyre több teret kaptak a modern keyboard és sampler hangzások. A szövegek olyan emberi érzésekből merítenek, melyek uralják az ember minden cselekedetét és gondolatát.

 

       

 

Nest of Plagues

Ivanics Dániel (ének, basszusgitár)

Breier Máté (gitár)

Kövecses Evelin (gitár)

Fűr Balázs (dob)

A Nest of Plagues legközlebbi koncertjei

július 23. – Komló, Zrínyi Klub
július 24. – Pécs, Sárkány Barlang
augusztus 5. – Hódmezővásárhely, Lowland Fesztivál
augusztus 13-14. – Székesfehérvár, Hell Vill
augusztus 19. – Mátrafüred, Fekete Zaj

Diszkográfia

(2020) Megalomania [Single]

(2020) Choke [Single]

(2019) Memento For Her Deeds [Single]

(2018) End Of The Comedy [LP]

(2017) The Faceless Ones [Single]

(2016) Nest of Plagues [EP]

Social linkek

Facebook: https://www.facebook.com/nestofplagues/

Instagram: https://www.instagram.com/nestofplagues/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCXEJvHOKiKLbCOzpONL8kWg

Spotify: https://spoti.fi/3nEXgrA