zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

A mai napon kerül a boltokba Möntör Máté, a kiváló jazzgitáros Jazz Guitar Etudes című könyve, melyben jazz sztenderdekre íródott gitár etűdjei jelennek meg.

 

1625479902142 700x.jpg


A Jazz Guitar Etudes az EMMI támogatásával létrejött kiadvány, amely jazz örökzöldekre íródott etűdöket tartalmaz kotta, valamint tabulatúra formájában. A gyűjteményben található 13 zenei darab elsődleges célja, hogy elősegítse a hangszeren való tájékozódás, a kottaolvasás, valamint az improvizációs készségek fejlődését. A kotta és tabulatúra formájú lejegyzés mellett a könyvben található QR kód segítségével az olvasónak lehetősége nyílik betekinteni néhány darab élőzenei megszólalásába is. A nyár folyamán a kiadvány díjmentesen kerül a magyar jazzoktatási intézményekbe, de kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz.

 

kotta 700x.jpg

 

„A könyv anyaga a 2020-as karantén időszak alatt született, a borítón egy lassan antiknak számító, 1974-ben gyártott Ibanez 2347 (Pre Lawsuit) jazzgitárom látható. Szakmai tanácsaiért, valamint a kiadványhoz írt ajánlásáért külön köszönet illeti Horányi Sándort, a Zeneakadémia művésztanárát, a könyv létrejöttéhez szükséges fordítói munkáért pedig köszönettel tartozom Petneki Ábelnek” – mesélte Möntör Máté a Jazz Guitar Etudes megjelenése kapcsán.

 

Rövid ízelítő a hamarosan megjelenő Jazz Guitar Etudes című könyvből…

 

 
Möntör Máté – Jazz Guitar Etudes című könyve elérhető a https://kalakazenebolt.hu/ kínálatában, valamint a Kodály Zoltán Zeneműbolt és Zenei Antikvárium-ban.


Lemezboritó 250x.jpg 

Kapcsolódó cikkünk:
Megjelent Möntör Máté Alone With The Past c. lemeze.