zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek

A nashville-i énekes-zeneszerző-gitáros Jared James Nichols a napokban jelentette meg legújabb kislemezét Skin ’N Bone címmel, melyhez videóklip is készült.

JJ Nichols 700.jpg

 

 

Az új dal Nichols soron következő, Shadow Dancer című EP-jén is hallható lesz, melynek kiadása szeptember 17-ére várható a Black Hill Records gondozásában. A sikeres blues-rock gitárosról a közelmúltban mi is írtunk gyönyörű Epiphone Gold Glory signature gitárja kapcsán.

 

Nichols nyáron indul el amerikai turnéjára, melynek első állomása augusztus 10-én Iowa City-ben lesz, és szeptember 2-án Memphis-ben végződik. Jared és bandája ráadásul a KISS Kruise névre keresztelt, nem éppen hétköznapi hajóúton is fellép majd, ahol a KISS, a Nightranger, a Queensrӱche és más zenekarok mellett fogják egy óceánjáró fedélzetén szórakoztatni a közönséget, miközben Miamiból elindulva Belize és Honduras érintésével buliznak a tengeren október 29. és november 3. között.

 

 

 

 

 

Jared James Nichols legújabb dala remek példája annak, micsoda erő is rejlik az ízes és dögös, jó öreg blues alapú rock ’n’ roll-ban. Nichols már a kezdetektől fogva a saját útját járta a rock világában, legfrissebb száma pedig zenéjének új mélységeit tárja fel előttünk. A Skin ’N Bone-ban Nichols befelé tekintve mondja ki, mi az, ami szerinte megosztja az emberiséget, ugyanakkor szól arról is, minek kellene egyesítenie bennünket. Az elmúlt év tapasztalataiból kifolyólag az időszerű szöveg és üzenet volt az, ami először megszületett, meséli Nichols.

 

„A lényeg, hogy a szemünk nyitva legyen, és összetartsunk, ahelyett, hogy széthúzunk, mindezt pedig az energiával teli triónkkal fejezem ki. Nem igazán vagyok jó abban, hogy leüljek valakivel, és az érzéseimről beszéljek, helyette viszont el tudok játszani egy olyan nótát, mint a Skin N’ Bone, ami megmutatja, hogyan érzek. A hangzásom, a gitárom és a hozzáadott bombasztikus őrület segítségével tudom átadni az érzéseimet, gondolataimat."

 

 

 

 

Jared és a blues titánjának számító Joe Bonamassa júniusban közösen léptek színpadra az ismert neveket felsorakoztató Gibson Live: A Celebration of Artists to Benefit Gibson Gives virtuális jótékonysági koncert záróprodukciójaként, melyben egy elsöprően vad verzióját játszották el Robert Johnson Crossroad című, 1936-ban született, klasszikus blues dalának, ami egykor a Cream által Crossroads-ként vált igazán ismertté.

 

Ugyan Nichols még pályájának elején jár, máris népes rajongótábort tudhat magáénak. Mivel kimondottan népszerű az ifjú gitáros-generáció körében, Jared az elmúlt pár évben már két alkalommal is együttműködött az Epiphone gitármárkával, aminek eredményeképpen elkészültek kedvenc legendás Gibson gitárjainak Epiphone változatai – az Old Glory névre hallgató ébenfekete Les Paul Custom, valamint a különleges, öregített dupla matt arany lakkozású Les Paul Custom Gold Glory. Tegyük hozzá, hogy mindkét modell az Epiphone legkelendőbb gitárjai közé került.

 

Jared, aki immáron a Gibson hivatalos márkanagykövete, energiával teli, pengető nélküli, ujjal pengető technikájáról ismert, amit például 2015-ös Old Glory & the Wild Revival című debütáló albumán, valamint az azt követő, 2017-ben megjelent Black Magic-en hallhattunk. Jared bandájával már több, mint 400 koncertet játszott a világ minden táján, és olyan rockóriásokkal lépett együtt színpadra, mint Slash, Billy Gibbons, Joe Bonamassa, Zakk Wylde vagy a nemrégiben elhunyt Leslie West.

https://www.jaredjamesnichols.com/
https://www.facebook.com/Jaredjamesnichols
https://www.youtube.com/channel/UCzbfeZRfm79klg5WCSlUWXw