zenesz_logo.png



A nagy nyári melegben jól esik egy hűsítő fröccs és az sem árt, ha muzsika kíséri – így volt ezzel a Góbé is, akik Borozós címen igazi kocsma slágert írtak a népzenét ezúttal némi reggae életérzéssel társítva.

Góbé erdő 700x.jpg

 

 

A klipből természetesen nem maradtak ki a borozós felvételek sem, melyekben a rajongók is a zenekar segítségére voltak. Július 1-jén pedig végre élőben is találkozhatunk a Góbéval a Kobuci kertben.

 

A csavaros népi popzenét játszó Góbétól sosem állt távol a műfajok keresztezése: a zenekar egyedi módon ápolja a népzenei hagyományokat és emeli be mellé korunk zenéit és témáit. Így volt ez a tavaly megjelent, egy másnapos házibulit idéző Én is voltam és a latinos köntösbe öltöztetett Chikós c. számokkal is, most pedig egy igazi nyári dallal jelentkezett a csapat. A Borozósról így mesél Czupi Áron, a zenekar dobosa: „A pandémia ránk sem volt jó hatással, de igyekeztünk kihozni belőle a legjobbat. Most már azt mondhatjuk, hogy vége, de ez a dal még bőven ennek a hozadéka. Mi is áhítoztunk kimozdulásra, a koncertekre, a közönséggel való együtt lélegzésre. A dal ötlete a Mediawave alkotótáborban született meg tavaly Somogyfajszon, visszatükröződik benne az a felszabadult hangulat, amit a kedves emberek, a gyönyörű táj, na meg a finom borok okoztak. Árad a dalból a természetesség és a közösségi élmények megtartó ereje.”

 

„A főtéma egy román ritka legényes, Varga Ferenc Csipás bánffyhunyadi prímás vonójából, szinte hozzá sem kellett nyúlnunk, annyira tökéletesen passzolt a reggae/dancehall életérzéshez” – veszi át a szót Rigó Marci, a csapat hegedűse.  „A népdalválasztás sem volt túl nehéz, ahogy az alapot jammeltük Somogyország kellős közepén a fröccsünk mellett üldögélve, Várai Áron ajkáról szinte egyből életre kapott ez dél-dunántúli borivó nóta. A számkezdemény és az ötletek a következő karantén idején formálódtak igazán dallá, amikor már súlyosan telepedett ránk a közönség és az együtt mulatás hiánya; ezért is jött később az ötlet, hogy miért ne vonnánk be a rajongókat a klip elkészítésébe?”

 

 

 

 

A klip egy részét is Mindszentkállán forgatták a Mediawave idei alkotótáborában, ahol az egész dal ötlete világot látott, a képeket nézve pedig úgy érezhetjük magunkat, mintha mi is egy padon ülve fröccsözgetnénk a zenekarral. Sőt, a Góbé megkérte a rajongóit is, hogy küldjenek magukról borozós felvételeket: „Sokan vették is a lapot, ami végtelenül jóleső érzés és köszönjük! Ahogy Hamvas Béla örökérvényű, emberre is igaz gondolatai szólnak: »Minden bor (...) társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák«”.

 

A dalt Dióssy Ákos „Dió” segítségével rögzítették, a klip pedig Timár Matyi kreativitását dicséri. A zenekar két elmaradt koncertje után július 1-jén végre ismét színpadra áll a Kobuci kertben, így hosszú idő óta ez lesz az első budapesti nagykoncertjük. Mi biztosak vagyunk benne, hogy a lelkünket is ki fogjuk a közönségnek muzsikálni a Kobuciban, ahol természetesen ez a nóta is terítéken lesz. Alig várjuk, hogy veletek együtt énekeljük!” – üzeni a zenekar.

 

 

 

Facebook-esemény: https://fb.me/e/5IvnMgVnS

Weblap:  www.gobeband.com
Facebook: https://www.facebook.com/GobeZenekar/
Instagram: https://www.instagram.com/gobezenekar/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/75wMFUXC7a7BvCZEDmck41