zenesz_logo.png



A gitáros Danny Gomez és a dobos Chris Allan a Queen ismert tribute bandáinak néhány zenészével közösen The Online Champions néven összehoztak egy supergroup-ot, hogy támogassák a Brian May által alapított Save Me alapítványt.

BM 700x.jpg

 

A banda tagjai egy videó keretében elkészítették saját verziójukat a Queen Save Me című dalából, melyet Brian May írt, ezzel fejezve ki tiszteletüket és támogatásukat az alapítvány felé, melynek célja a vadon élő állatok életének és méltóságának a védelmezése.

 

A Save Me eredetileg a Queen 1980-ban megjelent, The Game című albumán szerepelt. A dalt, melynek szerzője a gitáros Brian May, 1979-ben rögzítették, és Nagy-Britanniában 1980. január 25-én, 6 hónappal a zenekar nyolcadik stúdióalbumát megelőzően adták ki. A Save Me hat hetet töltött a brit kislemezek slágerlistáján, melyen a 11. helyet sikerült elérnie.

 

 

 

 

Brian May ekképpen reagált a The Online Champions videójára: „Wow!! Nagyon szép munka, Danny. Nem hiszem, hogy bármit hozzá tudnék tenni – tökéletesen feldolgoztátok.”

 

A videóban szereplő „online bajnokok” név szerint:

 

Chris Allan (session zenész, Cozy Powell´s Octopuss, A Night At The Opera)

Danny Gomez (Brian May, WWRY, A Night At The Opera)

Darren Reeves (WWRY, Queen Extravaganzza)

François-Olivier Doyon (Queen Extravaganzza)

 

Továbbá:

 

Kerry Ellis (WWRY, Brian May)

Mig Ayesa (WWRY)

Ronnie Romero (Ritchie Blackmore´s Rainbow)

Tyler Warren (Queen, Queen Extravaganzza)

Keverés és videóvágás: Chris Allan

 

És itt az eredeti Queen verzió:

 

 

 

 

 

A Save Me alapítványt Dr. Brian May és Anne Brummer indították, céljukként pedig a napjainkban a vadvilágot érintő problémák orvoslását tűzték ki. A klímaváltozás, a folyamatosan növekedő népesedés, a vadon élő állatok élőhelyének visszaszorulása, valamint a környezetszennyezés a legjelentősebb tényezők, melyek a pusztulását okozzák azoknak az élőlényeknek, akikkel közösen osztozunk ezen a Földön. „Azzal, hogy összefogunk, és változtatunk a viselkedésünkön, olyan fenntartható változásokat érhetünk el, melyek a vadvilágot, az üzleti életet és a környezetet egyaránt támogatják, és egy jobb jövőt kínálnak a Föld valamennyi lakosa számára” – áll az alapítvány hitvallásában.

 

A Save Me kezdeményezésről bővebben: https://www.save-me.org.uk/