zenesz_logo.png



Hogy mi kapcsolja össze a parizeres kenyeret és a rockzenét? A válasz egyszerű. A Butterbros. Ám ahhoz, hogy ezt jobban megértse az ember, jobban meg kell ismernie a bandát.

butterbros_photo 700x.jpg

 

A zenekar 2020 nyarán alakult. Lukács Levente (gitár, ének) és Kovács Ábel (basszusgitár, vokál) gimis bandájuk feloszlása után döntötték el, hogy szeretnének egy komolyabb zenekart létrehozni. A dobok mögé közös barátjuk, Koenig Benedek (dob, vokál) ült, aki korábban a Walrus In The Sunshine együttesben játszott.

A csapat a kezdeti próbák és egymásra hangolódás után rögtön a debütáló kislemezük felvételének fogott neki, Petik Barnabás producerelésével, és Panem et Parizer címmel. A stúdióanyagon három dal hallható, melyekben keverednek a hard, a stoner, a punk- és az alternatív rockzene jellemzői.

 

"Az együttes és zenénk fő mozgatórugója a friss kenyérre lágyan omló, ujjnyi margarinréteg, és az erre érzékien elhelyezett, testes parizerdarab. A név is innen származik: Butterbros (az orosz buterbrod kifejezésből)."

 

 

„Első kislemezünket, a Panem et Parizert 2021 tavaszán adtuk ki, majd nem sokkal később jelentettük meg (a szinte teljesen önerőből készített) első videóklipünket, melyet az EP második dalához, a Nature-höz forgattunk.

Nem fogjuk a kedves nézőnek előre elmondani, hogy milyen cselekményszálat lásson bele a műalkotásba, és értelmezési alternatívákat sem fogunk a szájába adni, mert ezzel a klip lényege veszne el. Ez egy underground banda underground videója, mindenki reagáljon rá kedve szerint. Annyi háttérinformációt azonban mégis csak adnánk, hogy azon a bizonyos forgatási napon mindhárom bandatag úgy ért haza az egész napos munka után, hogy: »Anya büszke leszel rám! Ma én meg a haverok megkentük Budapestet.«”

A klip készítői: Rendező: Butterbros
Operatőr: Tarsoly Benedek, Butterbros
Vágó: Lukács Levente

https://www.facebook.com/butterbrosband

Az EP-t itt tudod meghallgatni: https://distrokid.com/hyperfollow/butterbros/panem-et-parizer