zenesz_logo.png



Az új dal egy utazás, nyugodtabb, nosztalgikus hangvételű szám. Olyan egyszerű emlékek után kapaszkodik, amelyek mindannyiunkban jelen vannak. A gyermekkor szépsége, a szeretet, szerelem utáni vágyódás, és azok a pillanatok, amelyekben örökké szeretnénk létezni.

One Str 700x.jpg

 

 

A megszokott popslágerekkel ellentétben a dal különlegessége, hogy egy szólóhangszer, a trombita is hangsúlyos szerephez jut benne, amit Macskin Dávid szólaltat meg. Dávid klasszikus zenei képzéseken tanult itthon és Angliában. Sokat dolgozott szimfonikus zenekarokban, színházi produkciókban, tv műsorokban, és több nem klasszikus zenei projektben vett részt Magyarországon és külföldön is. Session zenészként játszott pár igazán népszerű magyar zenekarral. Az elmúlt évben jelentkezett a saját zenéivel, jelenleg olyan ösvényen próbál járni, melyen harmonikusan tudnak szólni a klasszikus zenei gyökerei, a népzene őszintesége, az improvizatív zenék szabadsága és az elektronika frissessége. 

 

A zenekar és Dávid találkozása Dávid szavaival: „Nagy Attilát a békéscsabai konziban ismertem meg, mi voltunk a legkisebbek, ő pedig legtapasztaltabb zenész volt köztünk. Felnéztünk rá. Emlékszem sokat bátorított engem, hogy folytassam a sok gyakorlást és meg lesz az eredménye, ha elszomorodtam egy rosszabbul sikerült koncert után. Nagyon tetszett a One String bemutatkozó dala. Igényes, ízléses zenei világ. Nagy öröm volt számomra, mikor Attila felkért, hogy trombitáljak az új dalukban.

 

Az Ugyanúgy hangulata azonnal magával ragadott, megkapó a lüktetése, nagyon tetszett Éva letisztult éneklése. Megtisztelő volt együtt dolgozni. Kaptam néhány javaslatot, hogy milyen trombita játékmódot, hangzást képzelnek el, de a legfontosabb, hogy engem akartak benne hallani, nem egy általuk megírt trombita szólamot. Mivel tetszett a szám, így viszonylag könnyen ment a munka. Bementem a próbatermembe, ahol általában csinálom saját felvételeimet és csak improvizáltam a már majdnem kész dalra. Hallgattam a harmóniákat, figyeltem szöveget, hol lehet helye a hangszeremnek, ne legyen túl sok, sem kevés. Jó érzéssel töltött el, hogy most nem valamelyik saját dalomat játszom, mégis szabad lehet a játékom.”

 

 

 

 

 

A szűk háromperces dalhoz animációs videó is készült, ezt Troszt Éva énekes alkotta meg, ihletet pedig mindenki számára ismerős érzésekből merített hozzá. A klip mögötti inspiráció a bennünk rejtőző nosztalgia, amely egyszerre motivál, előremozdít és erőt ad, olykor elbizonytalanít, a gyermekkortól, szerelmektől való elszakadás minden ember életét végigkíséri. A kisfilm egy „édes-keserű szemezgetés” ez emlékek archívumából.

 

„Megállás nincs, hiszen már készül a következő szám, melyhez további animációs klipet is szeretnénk. Saját magunkat sem klipben, se képeken nem szeretnénk feltüntetni egyelőre, mert szeretnénk, ha minden a dalról és annak történetéről szólna.”

 

One String - Ugyanúgy

Ének: Troszt Éva
Zene - Nagy Attila Naten
Szöveg - Nagy Attila Naten
Gitár - Varga Péter (Varga Pé)
Trombita - Macskin Dávid
Animáció - Troszt Éva