zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek

Ettől biztosan felforr a véred! Nézd meg a friss budapesti rockcsapat debütáló albumához készült videóklipet!

 

 

 

Kaszás Melinda énekhangja és személyisége által meghatározott zenekar üde színfolt a magyar zenei palettán. Az együttes női frontembere – aki kiskora óta énekel és színművészeti tanulmányokat is folytatott – saját elmondása szerint, egy komoly szerelmi csalódás hatására kezdte el zenekari szárnypróbálgatásait.

 

„Azt éreztem, hogy az éneklés által tudom a legjobban kiadni magamból mindazt, ami bennem van”.

 

A zenekar további tagjai Vendl Máté (dob), Fogas Ákos Olivér (gitár), Lakatos Bence (gitár), akikhez nemrég csatlakozott Gerdesits Máté (basszus) - a Quimby dobosa, Gerdesits Ferenc fia -, aki fiatal kora ellenére többek között már a Hiperkarma együttesben is bizonyította tehetségét.

 

A Hajótörött címen megjelent debütáló lemez az indie-rock és pop-rock jegyeit ötvözi. A zenéket jórészt korábbi hangmérnökük Mazán Attila szerezte, és a munkában részt vett Sturmann Pál (gitár) is. A dalszövegeket az együttes tagjai közösen írták. „Csakis abban az esetben vagyok hajlandó elénekelni egy dalt, ha azzal száz százalékban azonosulni tudok. Ezért már az elejétől kezdve részt vettem a szövegírásban, a következő albumunkon pedig lesznek teljesen a saját szövegeimre épülő dalok is” – meséli az énekes.

 

 

LNDA 700.jpg

 

 

A lemez kiváló zenei hangzása az új hangmérnök a német Bernhard Hahn "Böni” munkáját dicséri, aki olyan nemzetközi hírességekkel dolgozott együtt, mint a német Nena, vagy Kim Wilde, itthoniak közül pedig a Kispál és a Borz, a Kiscsillag, a Heaven Street Seven és a Quimby. A felvételeket a Vastag Gábor által vezetett Sounday stúdióban rögzítették.

 

A zenekar óriási lendülettel vetette bele magát az alkotásba, jelenleg már a második albumon dolgoznak, melynek megjelenését az év végére tervezik. Az új zenei anyag előfutáraként hamarosan elkészül az új LNDA klip is.

 

 

Hallgasd meg a teljes albumot itt: Spotify

https://lnda.hu/

https://www.facebook.com/lndaband/

Ezek is érdekelhetnek