zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek

Íme egy kis ízelítő Erika de Casier ma megjelent új albumáról. A Busy c. dalhoz készült, diavetítést imitáló klipben ezúttal is a koppenhágai dalszerző és producer Bianka nevű alteregójával találkozhatunk, aki egy elszánt vezérigazgatót alakít.

 

 

 

 

Az énekesnő saját maga által megformált „gonosz ikertestvérét” a Polite és a Drama című szerzeményeknél láthattuk már, utóbbinál például drámakirálynői szerepben. A jelenlegi karakter pedig olyannyira élethű, hogy még saját LinkedInnel is rendelkezik. Az új dal a negyedik szerzemény, ami megjelent a Sensational című korongról.

 

 

 

 

 

A Sensational az ígéretek szerint tovább bővíti de Casier 2019-ben kiadott, Essentials című debütáló albumának univerzumát. A Essentials a szerelem „rózsaszín felhős” szakaszával foglalkozott, a Sensational pedig a szerelmet kereső egyedülálló nők sztereotípiájának felszámolását, a párkapcsolati drámák kezelését és a randevúk toxicitását boncolgatja. Az albumnak köszönhetően az énekesnő lehetőséget kapott, hogy szabadjára engedje fantáziáját, és kedve szerint átírja a felmerülő történetek forgatókönyveit.

A Sensational-t Erika de Casier és Natal Zaks közösen készítették, a zenei hatások között pedig megtaláljuk Aaliyah és Janet Jackson munkásságát, de a house-t, a garage-t és a technót is. A lecsillapodott, párna-puha vokállal és az ezredforduló hangjainak megidézésével de Casier a múltból merít, miközben a jövőbe tekint. A Portugáliában született és Dániában nevelkedett énekesnőt a The Guardian és a Clash Magazine is 2021 legjobb új előadói között tartja számon, így érdemes figyelemmel kísérni munkásságát.

 

https://www.facebook.com/erikadecasier

https://www.instagram.com/erikadecasier/

https://www.youtube.com/ECTVchannel