zenesz_logo.png



A szlovákiai Steve Misik & Co. formáció különleges vendéggel, Derek Sherinian-nal működött együtt az új dal készítésében.

Steve Misik 700x.jpg

 


Az amerikai zenész a Sons Of Apollo, Black Country Communion, Planet X, Dream Theater, Kiss, Billy Idol, Alice Cooper, Yngwie J. Malmsteen, Whitesnake zenekarokkal és számos más előadóval is együtt dolgozott pályafutása során.

 

A Steve Misik & Co. már elkészült az új kislemez felvételeivel, amikor Derek Sherinian a Twitteren írt a zenekar vezetőjének, Steve-nek és javaslatot tett a közös együttműködésre. A zenekar nagyon megörült a közreműködés lehetőségének, a tagok nagy megtiszteltetésnek érezték, hogy egy ilyen kaliberű előadóval dolgozhatnak együtt, mint Derek Sherinian. Sherinian azt javasolta, hogyha valamelyik új dal megtetszik neki, feljátssza hozzá a billentyűket. Steve azonnal küldött neki egy új dalt, amelyet épp akkor (2020. március 20-án) fejeztek be a stúdióban. Így készült el a Stuck in the Truck dal új változata egy különleges vendéggel, Derek Sherinian-nal. A koronavírussal kapcsolatos problémák miatt a dal csak most jelent meg.

 

A dal egy 3 dalos EP részeként jelent meg, amely a dal három változatát tartalmazza:

  • Stuck in the Truck (Radio Edit)
  • Stuck in the Truck with special guest (feat. Derek Sherinian)
  • Stuck in the Truck.

 

 

 

 

A Stuck in the Truck a mozgásról, az utazás közben, a világ bejárása során keletkező érzésekről, az élet változásaiból fakadó érzelmekről szól. A dalt a zenekar minden teherautósofőrnek ajánlja, akik ezekben a nehéz időkben is azon dolgoznak, hogy emberekhez eljuttassák, amire szükségük van, gyakran életüket kockáztatva. Steve nagybátyja emlékére írta a dalt, aki autóbalesetben halt meg az északi sarkkörön túl, Svédországban. A dalban megjelennek a hazautazó sofőr gondolatai is.

 

A Derek Sherinian-nal való együttműködés és a Steve Misik & Co. korábbi kompozíciói okán arra számítanánk, hogy a dal valamilyen virtuóz progresszív rock / metal stílusban íródott, de ez nem így van. A Stuck in the Truck inkább a szám elején megjelenő – a végtelen úton guruló jármű érzetét keltő – ismétlődő groove-val és a szépen felépített ének dallammal vonja magára figyelmünket.

 

Érdekes módon a dalt négy országban vették fel online, mivel a zenekar minden tagja más országban tartózkodott a járvány kitörésekor. A dobos Szlovákiában, a basszusgitáros Svájcban, az énekes-gitáros a Kanári-szigeteken, Derek Sherinian pedig természetesen otthon, az Egyesült Államokban rögzítette a felvételt. A keverést és a masteringet egy Svájcban élő szlovák producer végezte.

 

 

 

 

Érdemes belehallgatni a zenekar korábbi dalaiba is, mert hagyományos progresszív rock számok mellett más stíluselemeket is felvonultató izgalmas kompozíciókra akadhatunk (pl. Shadows, May stb.) Az, hogy a Stuck in the Truck balladisztikus és kemény rock elemeket ötvöző szerkezete jól áll a zenekarnak az egyértelmű, és talán ebben a szerzeményben érvényesül a legjobban Steve Misik kivételes énektudása. Az pedig mondani sem kell, hogy Derek Sherinian játéka sokat tesz hozzá az összképhez. A Steve Misik & Co. hamarosan közzétesz egy hivatalos videóklipet és szöveges videót is ehhez a dalhoz.

 

 

 

 

Az új Steve Misik & Co. dal az összes elérhető zenei platformon meghallgatható, ingyenes letöltésére is lehetőség van, teljes minőségben, a zenekar levelezőlistájára​ való feliratkozás után, a zenekar hivatalos honlapján www.stevemisikco.com.