zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

Május 7-én megjelent a Fenyves Márk gitáros-dalszerző Live at Jókai Klub című koncertalbuma a Tom-Tom Records gondozásában.

borĂ­tĂł_alap2 700x.jpg

 

 

Az eddig trióként alkotó csapathoz csatlakozott Benkő Dávid (Paso, Subtones) Hammond-orgonán. A zenekar márciusban adott közönség nélküli online koncertet a Jókai Klubban, amit a Hegyvidék TV rögzített. A koncerten a trió eddigi két lemezének – Homecoming, Don’t Miss the Band – szerzeményei, és új, már orgonával írt dalai hangzottak el, mint a Saturday Blue. A lemezen szereplő hat dal mindegyike, hat eltérő látványvilágú videót kapott, amiket Garamszegi József készített. Az anyagot Mihalik Ábel keverte, a borítót Benkő Dávid készítette, így egy igazi „csináld magad” kiadvány készült, amit a Tom-Tom Records terjeszt.

 

 

 

„Már tavaly összegyűlt egy új albumra való dalcsokor, aminek megírásában már Dávid is részt vett az orgonájával. Nagyon szerettem volna idén egy új dalokból álló nagylemezt, de a zeneipar leállása miatt át kellet gondolni a finanszírozási lehetőségeket. Így jött az ötlet, hogy online koncertet rögzítsünk, és az egyéb munkálatokat oldjuk meg magunk. Ezért nagy köszönettel tartozom a zenekarnak, a Jókai Klubnak, a Hegyvidék TV-nek, Garamszegi Joey-nak a videókért, illetve Magyari Erikának a Tom-Tom Records-nál.

Örülök, hogy így alakult, mert egy jó hangulatú élő felvétel született, ahol nem volt második lehetőség a feljátszásra, és meg tudjuk mutatni, hogyan is szólnak a régi dalaink orgonával, illetve az új dallal ízelítőt adunk a következő lemezről” – mesélte Fenyves Márk

 

 

Fenyves MĂĄrk 700x.jpg

 


Fenyves Quartet – Live at Jókai Klub
(TomTom)


1. Easy Blues (04:49)
2. If It were the Blues (04:35)
3. Saturday Blue (06:17)
4. Under the Mississippi (05:36)
5. My Favourite Swing (06:08)
6. Some Sky (05:56)

    

Előadók


Fenyves Márk - Gitár
Mihalik Ábel - Dobok
Benkő Dávid - Hammond-orgona
Miskolczi Márk - Basszusgitár

Facebook

YouTube

Spotify