zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek

A Red One House zenekar különleges zeneszerszámokat bemutató sorozata a #HANGSZERMUSTRA

Fekete_Sereg 700x.jpg

 

Fekete Sereg

 

 

A #HANGSZERMUSTRA videóblog gyűjteményben olyan egyedi, kézzel készített, ritka, utcazenészek által is használt hangszereket mutatnak be, amelyeket elsősorban a blues műfaj képviselői használnak koncertjeiken. A rövid blogokból megismerhető a hangszerek története, hogyan készítették őket, és milyen hangjuk van.

 

A mai adás vendége: Ferenczi Gyuri, aki egy rézfésűs, rezgőnyelves, tíz lyukas, diatonikus pofagyalut mutat be nekünk.

 

 

 

 

 

HANGSZERMUSTRA EXTRA E03 – SZÁJHARMONIKA

 

„Volt egy hangszer a Hering Vintage. Az életemben a leggyorsabb, a legpontosabb harmonika volt, amin valaha játszottam. Imádtam! Volt egy darab, ami hét évig nem durrant el, pedig azzal kerültem a Budapest Bárba és hét éven keresztül játszottam azon az egy hangszeren, egy Bb-s volt. Ráadásul tudod, romákkal sokat muzsikálsz F dúrban és kegyetlenül volt használva a hangszer. De még mindig nem durrant el, így hét év után nyugdíjaztattam és bekereteztettem Bana Robival, fenn is van a falamon ÉLETEM LEGJOBB SZÁJHARMONIKÁJA” – mesélte Ferenczi Gyuri

 

 

Hering Vintage 500x.jpg

 

Hering Vintage

 

Ha tetszenek a különleges hangszerek, érdemes feliratkozni a Red One House zenekar YouTube csatornájára, mert az érdekes hangszerek tárháza folyamatosan bővül.