zenesz_logo.png



Wunderlich József 2020 tavaszán, a karantén alatt írta meg az első, a SKIZó című szólóalbumát, így természetesen akadnak olyan szerzemények is, amelyekben arról is beszél, mennyire megváltozott a gondolkodásmódunk az életről a pandémia hatására.

50fb4120-6d14-4882-b76f-550x.jpg

 

 

Ilyen az egymáshoz szorosan kapcsolódó Belisztezve és a Veled igen című dal is, melyekhez egyszerre készített videót a színész-énekes. Wunderlich József hisz abban, hogy a lépéseink határoznak meg minket: az otthon töltött hetek alatt rájött, hogy a korábban megszokott, rohanó mindennapokban szem előtt tévesztettük, merre is haladunk. Bár borzasztóan hiányoznak számára a színházi próbák és előadások, mégis örült, hogy lelassíthatott a munkával teli évek után. A lelki támaszt és a nyugalmat felesége, a szintén színművész Bach Kata és kislányuk, Júlia jelenti számára. József az otthon töltött idő alatt azon gondolkozott, hol is van a helye ebben a nehezen körvonalazható világban. Tartunk-e egyáltalán valamerre, vagy csak sodródunk, esetleg toporgunk egyhelyben?” – vetette fel a Belisztezve című dalában. A számhoz forgatott videó pedig a céltalan sétával, a mindennapok rohanásának bemutatásával erősíti ezt az üzenetet.

 

 

 

 

 

„Ez egy látomás arról, hogy a látszólagos rohanás valójában mennyire értelmetlen, céltalan és időtlen tud lenni. Bízom abban, hogy felhívja a figyelmet arra, néha érdemes lelassítani és feltenni az igazán fontos kérdéseket.”

 

 

 

 

 

 

József a Veled igen című számban maga is megpróbálta megkeresni a válaszokat a saját felvetéseire. Szeretett volna egy új ablakot nyitni a valóságra, ami talán rávilágíthat arra, ami igazán fontos.  „Egyfajta alternatív létezési módot kínál, kiszakadást a vélt valóságból. Amikor az ember megtalálja azt az utat, vágyat, hitet, ami akár az egyetlen irányadó is tudna lenni az életében, teljesnek érezheti magát.” A Veled igenhez készített videóban felbukkan József lánya, Júlia is, hiszen az apaság éppen ilyen szerepet tölt be a művész életében. A zenét és a szöveget is József jegyzi. Bár a videókra nem szeret klipként hivatkozni, ezekben a képkockákban a dalok mondanivalójára reflektál.

 

 

 

WJ 500x.jpg

 

 

Wunderlich József a Vígszínház fiatal színésze, A Pál utcai fiúk népszerű darabjában Bokát, A nagy Gatsbyben pedig a címszereplőt alakítja. A Vígszínházhoz 2015-ben csatlakozott, 2016-ban Junior Prima Díjjal tüntették ki és elnyerte a Ruttkai Éva-emlékdíjat is, 2017-ben Soós Imre-díjat kapott. 2020 szeptemberében jelent meg Wunderlich József első önálló lemeze, a SKIZó, melyen a Vígszínház színésze 14 dalon keresztül 14 különböző lelkiállapotát mutatja be. A számokat nemcsak stílusban, hanem a témákat illetően is a sokszínűség jellemzi, a szerelem, önmagunk megtalálása, az apaság, a halál, vagy a káoszban való rend megtalálásának kérdése is felbukkan a számokban.

 

A SKIZó elérthető az összes online zenei platformon és fizikai formátumban is megvásárolható. (Tom-Tom Records 2020) 

 

 

Spotify: https://open.spotify.com/album/6sJJPkgiWERMl3oAF3JgnH?si=ilvgsto9Ta-CMXWsPTIguQ

iTunes: https://music.apple.com/hu/album/skiz%C3%B3/1529858956

Deezer: https://deezer.page.link/zX5aBoF1qWuLyiMj8

 

Wunderlich Józsefet itt tudjátok követni:

Instagram: https://www.instagram.com/jozsefwunderlich

Facebook: https://www.facebook.com/jozsefwunderlich