zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

A Red One House zenekar különleges zeneszerszámokat bemutató sorozata a #HANGSZERMUSTRA.

0 700x.jpg

 

 

A #HANGSZERMUSTRA videóblog gyűjteményben olyan egyedi, kézzel készített, ritka, utcazenészek által is használt hangszereket mutatnak be, amelyeket elsősorban a blues műfaj képviselői használnak koncertjeiken. A rövid blogokból megismerhető a hangszerek története, hogyan készítették őket, és milyen hangjuk van.

 

HANGSZERMUSTRA #03 – MOSÓDESZKA

 

„A mosódeszkát egy németországi antikvitásban vettem. Valóban egy eredeti darab volt, mert egy kis asztalos munkával rendbe kellett rakni, hogy hangszer legyen belőle. Tiplizés, ragasztás, csiszolást követően elkészült a stabil alap. Ezt egy hőlégfúvó segítségével antikoltam, majd festékszóróval felkerült rá a HOKUM BLUES felirat. Egy régi nadrágszíj és két hangolókulcs segítségével máris nyakba lehetett venni. A deszka aljára egy konzerves doboz és egy kolomp, a felső részére egy csengő került. A hangszer megszólaltatásának elengedhetetlen kelléke pár gyűszű” – mesélte Pál Zoltán Márk.

 

 

 

 

Az alábbi videóban nemcsak a MOSÓDESZKÁT, hanem az eddig már bemutatott SZIVARDOBOZ GITÁRT és a NÉPI NAGYBŐGŐT is láthatjuk, hallhatjuk egy tradicionális amerikai bányászdal erejéig.

 

 

 

 

Ha tetszenek ezek a különleges hangszerek, érdemes feliratkozni a zenekar YouTube csatornájára, mert hétről-hétre a hangszerek tárháza folyamatosan bővül.