zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

Erika de Casier a közelmúltban újabb adag minimalista R&B-t szolgált fel közönségének második kislemeze, a Drama formájában.

erikadecasier1 700x.jpg

 


A dal a koppenhágai dalszerző és producer szerint saját drámakirálynői énünk felismerése és elfogadása köré épül: „Amikor tisztában vagy vele, hogy néha hajlamos vagy túlgondolni vagy félremagyarázni helyzeteket, és olyankor kevésbé ésszerű módon cselekszel.”


A szerzeményhez egy klip is készült, melynek az énekesnő a rendezője és a főszereplője is. „Saját magam egyfajta gonosz ikertestvérét vagy alteregóját szerettem volna megformálni, mivel amikor a saját érzelmeid erőszakosan átveszik az irányítást, nem vagy teljesen önmagad.”

 

 

 

 

A Portugáliában született és Dániában nevelkedett Erika de Casier kezdetben a dán house DJ kollektíva, a Regelbau tagjaként hívta fel magára a figyelmet, majd megírta, és saját, Independent Jeep nevezetű kiadóján keresztül megjelentette első lemezét, az Essentials-t. A 90-es és 2000-es évek R&B-jéből merítő munkássága sikert aratott, jelentős zenei magazinok emlegették 2019 legjobbjait gyűjtő listáikon. Erika de Casier tavaly szerződött le a 4AD kiadóhoz, ahol No Butterflies, No Nothing című dala is napvilágot látott, a The Guardian és a Clash Magazine pedig 2021 legjobb új előadói között tartja számon. Az énekesnő jelenleg következő albumán munkálkodik.

Facebook
Spotify