zenesz_logo.pngfejlec_graf_zenesz.svg
Fel a fejjel címmel elkészült a The Griffin albuma, amely korábbi EP-jük öt dalát, és hét vadonatúj szerzeményt tartalmaz.

 

the griffins csoportkĂŠp2_resize.jpg

 

A The Griffins 2011 augusztusában alakult. Ekkor még 3 tagú volt a banda (Gácsi István – ének– gitár, Bertalan Bálint – basszusgitár, Baranyai Gergő – dob).  Pop–punk–rock vonalon indult a zenekar, ám ekkor jött Nagy László (Noizy) rapper, és beépült a zenekar által képviselt stílusba a rap-HipHop. A zenekar végleges összetétele 2012 szeptemberére alakult ki, az utolsóként csatlakozó Kiss Péter szólógitáros belépésével, aki blues elemekkel tette teljessé a The Griffins hangzását.

 

 

 

Fel a fejjel_500.jpg

 

2012. november elejére elkészült a „Fel a fejjel" című 5 számos EP. Még ez év novemberében talált egymásra a The Griffins és a CLS Music Hungary Kiadó, akivel 2013. február óta dolgozik együtt a zenekar. Pár hónappal az EP megjelenés után a „Fel a fejjel” című szerzemény eljutott az MR2 Petőfi Rádióhoz. Ezt a dalt a rádió azóta folyamatosan játssza.

 

 

 

 

the griffins csoportkĂŠp_600.jpg

 

E hónap elején készült el a The Griffins nagylemeze, melyen az EP öt dala, és hét vadonatúj felvétel hallható. Nyáron forgatja a zenekar első profi videoklipjét, ami reményeik szerint számos helyen látható lesz. Nyáron a koncertek mellett egy profi színpadi produkció kidolgozásán is dolgozik az együttes, majd terveik szerint ősztől klubokban lépnek fel.

 

 

 

Mivan_600.jpg

 

A The Griffins célja egyszerű, szórakoztató, de mégis mondanivalóval rendelkező, minőségi zene előállítása, különböző stílusok ötvözésével.

 

A zenekar teljes nagylemeze ingyen letölthető innen:

 

http://thegriffins.bandcamp.com/album/fel-a-fejjel

https://www.facebook.com/thegriffinsband