zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek

Az NKA Raktárplusz elnevezésű programjának, JazzArt Alapítvány pályázatának keretében, meghívásos alapon 22 magyar produkció koncertfelvételére került sor a Budapest Jazz Clubban.

 

 

A koncertek közül néhányat mi is szeretnénk közzétenni, folytatjuk a sort Gyémánt Bálint New Trio koncertjével. A koncertet természetesen közönség nélkül rögzítették – bár nagyon nehéz lehet közönség nélkül, csak a kameráknak játszani, visszajelzés nélkül – ez nem von le semmit a zene élvezhetőségéből.

 

Akik kedvelik az izgalmas, sokszor dallamos témákkal elvarázsoló „levegős, Föld felett lebegő” trió hangzást, azoknak erősen ajánlott a koncert megtekintése. Gyémánt Bálint csodálatos gitár sound-ja már önmagában is „elviszi” a koncertet, de a kísérő szerepből időnként kilépő basszus, a szinte dallamokat játszó dobkíséret tökéletes egységet alkot a gitárral és különleges, bensőséges hangulatú élménnyé teszi ezt a 45 percet.

 

Gyémánt Bálint New Trio

 

Gyémánt Bálint – gitár
Bartók Vince – basszusgitár
Szabó Dániel Ferenc – dob

 

1.Indigó (Acoustic Version) / Gyémánt Bálint
2. Pyramidion / Gyémánt Bálint
3. Pathway / Gyémánt Bálint
4. Shapeshifter / Gyémánt Bálint/Harcsa Veronika
5. White Lies / Gyémánt Bálint

 

A felvételt az NKA támogatásával a Budapest Jazz Club készítette.

 

Aki pedig kíváncsi Gyémánt Bálint személyiségére és a gitározásról, gyakorlásról alkotott véleményére, nézze meg ezt a rendkívül szórakoztató és tanulságos videót.

 

https://www.facebook.com/gyemantbalint