zenesz_logo.png



„A Flowcat Works stúdió projectet 2021 januárjában alapítottuk azzal a céllal, hogy instrumentális, dallamos gitárzenéket rögzítsünk saját magunk és a hallgatók számára, hogy ezáltal jobban megismertessük az emberekkel ezt a háttérben lévő, de létező műfajt.”

FCW 700x.jpg

 

 

Mindkét gitárosnak megvan az saját zenekara Miskolcon, ahol élnek, Ladocsi Gábornak az Ildi Rider zenekar, Horváth Balázsnak pedig a Bíborszél. Ez a fő zenei tevékenységük mindkettőjüknek, és emellett hozták létre azt a projectet, ahol gitárosi kreativitásukat szabadjára engedhetik. A dalokat közösen rakják össze, de mindig van egy kiindulási alap, ami valamelyikük ötlete vagy vázlata, amiből a végleges dal megszületik.

 

„A jelenlegi Flowcat című dal az én ötletemből született meg és azért is adtuk ezt a nevet magának a projectnek is, mert ez elég jól meghatározta az irányt, hogy merre akarunk haladni! Rendkívül jó helyzetben vagyunk mert van egy főhadiszállásunk, ami Balázs házistúdiója, ahol az ötleteinket fabrikálhatjuk minden időkorlát nélkül. A zenei mixet minden esetben Balázs alakítja ki hiszen ő stúdió munkákkal is foglalkozik. A hangzásunkat közösen, a hard rock-hoz közelire löttük be, ez tetszik nekünk leginkább. Ha meg kellene határozni akkor azt mondanám, hogy kereszteztük a Whitesnake-et Joe Satrianival!

 

 

 

 

 

 

A felvételeken analóg cuccokat használtunk, jelen esetben egy Marshall JCM2000 50W erősítőt 2x12 Marshall Greenback hangszórós ládával, ez volt bemikrofonozva a felvevő helyiségben egy Shure SM57 és egy Senheisser e609 típusú mikrofonokkal. Pedálok tekintetében pedig csak boost-olásra használtunk egy-két prémium márkát. (Xotic, Bogner, MXR) A gitárok tekintetében szerencsére, elég nagy hangszerparkkal rendelkezünk, de most a Gibson vonal volt domináns, egy Classic Les Paul-t és egy SG Special-t fogtunk hadra, amelyek a videóban is láthatóak” – mesélte Ladocsi Gábor.

 

„Az örök kérdésben, ami manapság felmerül a gitárosok között, hogy analóg vagy digitális, mi sem tudunk teljesen állást foglalni. Igazából használjuk mindkettőt felvételre és élőben is, és a tapasztalatunk egyértelműen az, hogy mindegyik jó, csak valamiben más. A szoftveres dologok nagyon nagyot fejlődtek az elmúlt pár évben és ez nagyban megkönnyítette minden ember otthoni felvételi lehetőségeit. Szerintem mindenki bízza magát a saját fülére, hiszen a gitár sound kialakítását mindenki a saját agyából exportálja ki!

 

Egyik fő célunk, hogy elismert gitárosokat hívjunk meg a Flowcat Works projectbe, egy-egy dalunkba történő vendégszereplés erejéig a jövőben. Illetve, ha már több szerzeményünk elkészül, akkor mindenképpen szeretnénk felkerülni a nagy zenei streamelő oldalakra, hiszen ott tényleg mindenki elérheti majd a zenénket, amit elsősorban a zenehallgató embereknek írtunk!” – fejezte be Ladocsi Gábor.

 

 

https://www.facebook.com/flowcatworks