zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

Első helyen a Queen Live Aid fellépése, melyet Jennifer Lopez és Shakira, valamint Lady Gaga követnek.

 

 

 

 

Egy új kutatás szerint a Queen legendás, 1985-ös Live Aid szuperkoncerten készült élő felvétele számít a valaha volt legnépszerűbb és legtöbbet keresett koncert felvételnek. A TicketSource vállalat a YouTube és a Google adatai alapján összesítette a világ legnagyobb élő koncertjeiről készült felvételek lejátszásainak és megjelenítéseinek a számát, az így kapott eredményekből pedig súlyozott pontszámokat számított. A Queen Live Aid fellépése pedig fölényesen győzedelmeskedett, hiszen az utána következő második helyezetthez képest több, mint kétszer akkora pontszámot ért el. A felvétel népszerűségét pedig mi sem támasztja alá jobban, mint az elképesztő számú, közel 137 millió YouTube-os megtekintés, valamint az évi 4,8 millió YouTube-on és 1,4 millió Google-ön történő keresés.

 

 

 

 

 

 

Noha a második helyezett – Jennifer Lopez és Shakira 2020-as Super Bowl félidei show-ja – nagyobb nézőszámmal büszkélkedhet YouTube-on, összességében mégis alacsonyabb pontszámot kapott, tekintettel arra, hogy a keresések között jóval kevesebbszer szerepel.

 

 

 

 

 

Hiába telt már 35 év az ikonikus Live Aid közvetítése óta, a legnépszerűbb 10 fellépés listáján a legrégebbi felvételt mégis a Beatles jegyzi 1965-ös, a New York-i Shea Stadionban adott koncertjével. A valaha volt legnézettebb koncertvideók között egyébként a legkülönbözőbb időszakokból találhatunk felvételeket, így a 60-as, 80-as, 90-es, 2000-es, 2010-es, de még a jelen évtized is képviselteti magát.

 

 

 

 

 

A TicketSource vállalat marketing igazgatója elárulta, a kutatás időzítése nem véletlen: „Nagyon nehéz éven vagyunk túl, melynek során nélkülöznünk kellett az élő koncerteket, amit csak a régi videók visszanézésével és a felvételek hallgatásával tudtunk valamelyest pótolni. Nagyszerű dolog ennyi remek élő show-t látni ezen a listán, még izgalmasabb viszont, hogy hamarosan újranyithatunk, így további koncertekkel gazdagodhat a listánk. Lenyűgözőnek tartom, hogy a Beatles 1965-ös koncertje még 2021-ben is a 10 legnépszerűbb fellépés között foglal helyett. Ez rávilágít arra, hogyan képes a zene generációkon átívelni. Szintén nagyszerű dolognak tartom, hogy a világ 25 legkedveltebb fellépése közé a Live Aid szuperkoncert több felvétele is bekerült, ami egy hihetetlenül jelentős ügy volt akkor, mely még napjainkban is releváns. A statisztikák megmutatták, hogy annak ellenére, hogy rengeteg új zene születik nap mint nap, továbbra is szeretjük a régről ismert kedvenceinket.”

 

 

És íme a TicketSource tízes listája:

  1. Queen, Live Aid 1985
  2. Jennifer Lopez & Shakira, Super Bowl Halftime, 2020
  3. Lady Gaga, Super Bowl Halftime, 2017
  4. Coldplay, Beyonce & Bruno Mars, Super Bowl Halftime, 2016
  5. The Beatles, Shea Stadium, 1965
  6. Michael Jackson, Super Bowl Halftime, 1993
  7. Nirvana, MTV Unplugged, 1994
  8. Prince, Super Bowl Halftime, 2007
  9. Katy Perry, Lenny Kravitz & Missy Elliott, Super Bowl Halftime, 2015

10. Jimi Hendrix, Woodstock 1969

 

Aki kíváncsi a lista további helyezettjeire, kattintson az alábbi képekre!top25 550x.jpg

top50 550x.jpg