zenesz_logo.png



A Red One House zenekar különleges zeneszerszámokat bemutató sorozata - #HANGSZERMUSTRA

3_700x.jpg

 Ha hiszitek, ha nem, ez itt egy hangszer, a washtub bass, vagyis lavórbőgő

 

A #HANGSZERMUSTRA videóblog gyűjteményben olyan egyedi, kézzel készített, ritka, utcazenészek által is használt hangszereket mutatnak be, amelyeket elsősorban a blues műfaj képviselői használnak koncertjeiken. A rövid blogokból megismerhető a hangszerek története, hogyan készítették őket, és milyen hangjuk van.

A mai adás vendége Schneider Gábor "Sneci" a Crazy Daisy Jug Band-ből, aki egy autentikus lavórbőgőt (a blues őshazájában washtub bass) mutat be nekünk.

 

 

HANGSZERMUSTRA EXTRA E02 – LAVÓRBŐGŐ

„Maga a hangszer teste egy horganyzott lemezből készült mosóteknő, ami jól rezonál és elég tartós is. Szükség volt egy nyélre, ami tulajdonképp bármi lehet, ez konkrétan gereblye nyél néven kapható a mezőgazdasági boltokban. A hangszer húrja a nyélhez és egy a testbe szerelt csavarhoz van rögzítve. Én juhbélt használok, mert ez elég rugalmas, és a hangja is lágyabb. A bőgő hangosítását sok kísérletezés után egy piezos hangszedővel oldottuk meg” – mesélte Sneci.

Ebben a videóban zenekari környezetben látható és hallható ez különleges hangszer...

 

 

Ha tetszenek ezek a hangszerek, érdemes feliratkozni a Red One House zenekar YouTube csatornájára, mert hangszerek tárháza folyamatosan bővül.