zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek

Március 14-debütált egy új formáció, a One String Ne ébressz fel című dala, és az ahhoz készült klip.

One String - Ne ĂŠbressz fel 700x.jpg

 

A kéttagú formációt a debreceni Yulius25 zenekar korábbi énekese, Troszt Éva és a Los Angelest is megjárt zeneszerző, Nagy Attila Naten alkotja, akik baráti szálakon keresztül vették fel a kapcsolatot egymással. A csapat félig pesti, félig debreceni, így a dalszerzések interneten keresztül történnek, a felvételek pedig Attila debreceni házistúdiójában készülnek.

 

Irányzatukat populáris elektro-akusztikus stílusként definiálják, és szerzeményeikkel igyekeznek pozitív, de ugyanakkor elgondolkodtató üzenetet közvetíteni. Ezek jellemzik az első megjelent fesztiválhimnusz hangulatú dalukat is, amit a szabadság utáni vágy ihletett. Ahogy a dalban többször is elhangzik, mindegy, mi történik körülöttünk (öröm, bánat), nem adhatjuk fel! Meg kell látnunk a hétköznapok örömét akkor is, amikor a bezártság hatalmas terhet rak a vállunkra.

 

 

 

 

 

„A klip megjelenése óta két további új dal elkészítése is folyamatban van, melyek egyikéhez egy szakmailag elismert vendégzenész is társul majd, akinek kilétét majd csak később szeretnénk felfedni. Elsődleges célja az együttesnek, hogy minél több olyan dal készüljön, melyek minőségében növelni tudják a mai magyar zeneipar színvonalát. Terveink szerint addig dolgozunk együtt, amíg csak lehetséges, és amig van igény arra, amit csinálunk” – árulták el.

 

„Egyelőre nem tervezünk fellépéseket, és nemcsak a jelenlegi körülmények miatt, hanem ettől függetlenül sem. Elsősorban dalszerzésben gondolkodunk. Egyelőre hagyjuk, hogy kialakuljon az útirányunk. Igazából mi is még csak ismerkedünk egymással. Idő kell, hogy a munkásságunk a személyiségünkkel együtt összeérjen és kiforrjon. Arra, hogy a jövőben szeretnénk-e fellépéseket, majd csak akkor tudunk válaszolni, ha már ott tartunk, hogy a lehetőség adott lesz arra, hogy ilyen kérdésben döntést kelljen hoznunk”.

 

A Zenész Magazin részéről úgy gondoljuk, hogy ez a dal és a klip egy jól sikerült kezdés, kíváncsian várjuk a további dalokat!One String - Ne ébressz fel

Zene: Nagy Attila Naten
Ének: Troszt Éva
Szöveg: Troszt Éva, Nagy Attila Naten