zenesz_logo.pngfejlec_graf_zenesz.svg
A német Framus & Warwick markneukircheni gyárában május 2-án és 3-án húsz holland basszusgitáros lány tett gyárlátogatást.

phpThumb_generated_thumbnailjpg2_600_resize.jpg

 

A német Framus & Warwick markneukircheni gyárában május 2-án és 3-án húsz holland basszusgitáros lány tett gyárlátogatást. Ez komoly! Bár nem gyakoriak az ilyen jellegű akciók, ez mégis létrejött. Ugyanis a Framus és Warwick vezetőségéből valaki olvasott egy cikket a holland „De Bassist” magazinban a „Twenty Dutch Bass Divas”-ról, vagyis a húsz holland basszus díváról. Nem haboztak, és a cég alapítója és tulajdonosa, Hans-Peter Wilfer megkereste a „De Bassist” főszerkesztőjét és meghívta mind a húsz lányt egy gyárlátogatásra.

 

phpThumb_generated_thumbnailjpg14_600.jpg

 

Köztudott, hogy a basszusgitáros poszton inkább férfiak domborítanak, így a húsz basszusgitáros lány tényleg különleges társaság, és mint később kiderült, ugyanúgy kitesznek magukért a hangszeren, mint fiú társaik. Minthogy a lányok közel kilenc órát autóztak Hollandiából, az első este vacsorával kezdődött a Hotel Alpenhofban, mely vacsorán a gyár számos dolgozója is részt vett.

 

Framus  Warwick_2013-05-09_17-14-59_600.jpg

 

A pénteki nap már mindenki közös kedvencéről, a mélyhangú húros hangszerről szólt. Mindegyik lány alaposan körülnézhetett a csúcstechnológiát alkalmazó gyárban, majd a Framus múzeumban. Végigkövethették a gyártás fázisait, és amint a videóból is kiderül, nagy érdeklődéssel figyelték, hogyan készülnek a világszerte népszerű basszus hangszerek. A lányok rengeteg gitárt és erősítőt próbálhattak ki, amit nagyon élveztek. A látogatás végén nehéz szívvel váltak meg a minőségi hangszerektől, amikor egy újabb vacsora meghívásnak tettek eleget a Hotel Alpenhofban.

 

phpThumb_generated_thumbnailjpg13_600.jpg

 

A jól sikerült esemény után szombaton, a húsz basszusgitáros lány visszatért Hollandiába, a cég weboldalán pedig az eseményről tudósító hír végén ez olvasható: „Nagyon örültünk a kivételesen jól sikerült látogatásnak és szeretnénk mind a húsz lánynak köszönetet mondani azért, hogy eljöttek. Magunk részéről mindent meg fogunk tenni, hogy támogassuk a „girl power” mozgalmat és biztosak vagyunk benne, hogy ez a látogatás nem az utolsó volt az ilyen események sorában.

 

 

 

 

Hazai forgalmazó: http://rockforth.hu/